maanantaina, helmikuuta 17, 2003

Loppu turnauksesta meni luokitukseeni nähden aivan odotusten mukaisesti. Takapotku oli suurin tähänastisista suomalaisista go turnauksista. Osallistujia oli 61. Kuitenkin kovatasoisimpiakin on järjestetty. Tulokset kertovat selvästi, että Suomen go elää nousukautta.

Ostin tänään ruokatunnilla Rammsteinin levyn Mutter. Hyvää koodausmusiikkia. Ei liian monimutkaista eikä kuluta liikaa huomiokapasiteettia, kuten Bachin kosketinsoitinteokset. Lisäbonuksena saksankielinen sanoitus. Heavya on parasta laulaa saksaksi, varsinkin sellaista kuin Rammstein. Huvittaa ajatellakin, miltä Rammstein kuulostaisi espanjaksi. Tai jollain mukeltavalla bantukielellä.

On muuten mielenkiintoinen kysymys, kuinka eri tavoin eri kielet tukevat erilaisia tunneilmaisun rekistereitä. Lahdentakainen ruotsi kuulostaa suomalaisesta jotenkin sillä tavoin kiekuvalta, että raivostuminen riikinruotsiksi kuulostaisi ainakin itsestäni varsin koomiselta. Ruotsalaiseen kulttuuriin ei tietääkseni kerta kaikkiaan kuulu osoittaa erimielisyyttä niin jyrkästi ja avoimesti äänekkäästi kuin raivoamalla. Toisaalta saksaksi tuntuisi olevan erittäin luontevaa raivota ääneen. Isäni on toiminut vientiteollisuuden palveluksessa kymmeniä vuosia ja hänellä on myös kontakteja ja kokemusta ruotsalaisesta ja saksalaisesta työelämän kulttuurista. Hän kertonut kuulleensa omin korvin saksalaisten tehtaanjohtajien karjuvan alaisilleen. Tuollaista ei tapahdu Ruotsissa, jossa tapoihin kuuluu etsiä konsensusta ja sitouttaa lopullisen päätöksen taaksen neuvottelemalla kaikki, joita päätös koskee.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu