sunnuntaina, toukokuuta 18, 2003

Lumi Adela ihmettelee väitettäni, että ylensyöjät maksattavat itsetuhoisan tapansa kustannukset muilla. Hän vyöryttää vasta-argumentiksi miehensä maksamat kymmenet tuhannet veroeurot. Nerokasta.

Yritetään nyt vääntää rautalangasta. Lihavien ihmisten joukko maksaa tuloihinsa suhteutettuna täsmälleen yhtä paljon veroja kuin normaalipainoistenkin ihmisten joukko. Lihavien ihmisten joukko kuitenkin sairastaa paljon enemmän per aikayksikkö kuin normaalipainoisten ihmisten joukko. Sosialistisen terveydenhuoltojärjestelmän (jollaista en muuten vastusta) idea on, että ihmiset eivät maksa sairauskulujaan henkilökohtaisesti tai henkilökohtaisten vakuutusten kautta läheskään kokonaan. Siltä osin kuin ylensyönti lisää sairastavuutta, kustannukset jakautuvat tasaisesti (terveyskeskusmaksujen ja muiden omavastuuosuuksien kaltaisia pikkukupruja lukuun ottamatta) kaikille veronmaksajille, ei vain ahmateille. Ahmatit siis maksattavat ylensyöntinsä kustannukset suurelta osin muilla.

Kaaharit, tupakoitsijat ja juopot ovat eri asemassa kuin ahmatit siksi, että kaahaaminen on laitonta ja siitä rangaistaan tarvittaessa laittamalla vankilaan ja viemällä auto pois. Tupakoitsijat ja juopot taas maksavat erityisen korkeaa veroa tupakasta ja alkoholista. Lumin puheita ruoan korkeasta verotuksesta en usko. Ei ruokaa veroteta Suomessa sen enempää kuin mitään muutakaan tuoteryhmiä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu