maanantaina, toukokuuta 05, 2003

Naistenlehtien sisältö muodostuu paljolti ihmissuhdeaiheisista artikkeleista. Tämä pätee aivan kaikenikäisille naisille tarkoitettuhin lehtiin. Keski-ikäisille naisille tarkoitetuissa lehdissä on melko paljon muutakin sisältöä, kuten ruoka- ja sisustusohjeita sekä terveysjuttuja. Hömppäviihteen lisäksi niissä on jonkin verran jopa ainakin äkkiä katsoen asiallisen näköisiä neuvontapalstoja, joille kirjoittavat koulutetut psykologit ja psykiatrit, joilla voisi ainakin teoriassa ajatella olevan edes jonkinlainen tulosvastuu kirjoituksistaan ainakin kolleegoilleen.

Nuorille naisille tarkoitetut lehdet ovatkin sitten oma lukunsa. Niiden ihmissuhdekirjoittelusta ei voi todeta muuta kuin, että ne ovat enimmäkseen uskomatonta paskaa. Lähinnä kirjoittelu sisältää kehottelua vastuuttomaan sekoiluun ja itsekeskeisyyteen. Neuvot sisältävät loputtomasti vinkkejä ja ohjeita miesten eli naistenlehtien maailmankuvan mukaan vastustajien manipuloimiseen. Miten sellaisilla opeilla muka voi kuvitella voivansa rakentaa omalta osaltaan kestävää ja harmonista parisuhdetta?

Kannattaakin muistaa sellainen liiketaloudellinen perustosiasia, että minkä tahansa hyödykkeen myyjän kannalta on optimaalista pitää yllä korkeaa asiakasuskollisuutta. Miettikääpä millä tavalla ihmissuhdeneuvontaan keskittyvä lehti saadaan kannattamaan parhaiten.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu