maanantaina, kesäkuuta 16, 2003

Tommi kirjoitti maanantain 16.6. merkinnässään Matrixista. Olen samaa mieltä siitä, että kungfu-, nahkapuku- ja aurinkolasipelleily oli täysin naurettavaa. Täytyy silti sanoa, että nautin ensimmäisestä osasta siihen asti, kunnes matriisin taustat ihmisparistoinen paljastettiin. Ykkösen käsikirjoitus ei sentään ollut mitenkään huono. Tarinan kuljetus oli sujuvaa ja elokuva oli jännittävä. Jos haluaa nähdä paljon paremman elokuvan, jossa on samankaltainen perusidea kuin Matrixissa, kannattaa katsoa Nirvana.

En tiedä, miksi menin katsomaan Matrix kakkosen. Jouduin varmaan mainosten uhriksi. Loput jatko-osat jätän väliin. Joka tapauksessa elokuva oli alusta asti pettymys. Kaikkein pahinta olivat uskomattoman karismattomat uudet roistot. Täysiä nollia kaikki. Varsinkin se ranskalainen virnuilija. Mätkimiskohtauksia oli aivan liikaa ja ne olivat puuduttavan pitkiä. The Danimal väitti newsseissä, etteivät katsojat todennäköisesti erottaisi tietokonegrafiikalla tehtyjä näyttelijöitä. My ass. Kohtauksessa, jossa Neo laittoi sata agenttia pinoon, agentit ja Neon tunnisti kyllä aivan selvästi tietokonegrafiikaksi, vaikka täytyy kyllä myöntää, että Final Fantasyn jälkeen on edistytty.

Matrix on esimerkki tieteiselokuvasta, jollaisia luddiitit tekevät. Mikä tahansa tarina toki olisi aika tylsä ilman ongelmia, mutta liian harvoin valkokankaalla näkee tieteiselokuvia, joissa on optimistinen tulevaisuusvisio. Spielbergin AI oli ilahduttava poikkeus.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu