perjantaina, elokuuta 08, 2003

Kasa-blogissa puhutaan transhumanisteista rikkaiden kulttina ja vähän naureskellaan jollekin englantilaisprofessorille, joka on tieteellisenä kokeena antanut istuttaa hermostonsa jatkeeksi jotain elekronisia laitteita. Kirjoittaja epäilee, että se proffa haluaisi varmaan Matrix-todellisuuden jo tässä ja nyt.

Tulevaisuushörhöt ovat asia erikseen, mutta ihmiskehon muokkaaminen ja sen kapasiteetin lisääminen teknisillä härveleillä on täysin arkipäiväinen asia. Jo silmälasien käyttäminen tekee ihmisestä yksinkertaisen kyborgin, koneen ja ihmisen sulauman. Puhumattakaan sydämentahdistimista tai kuulolaitteista. Mitä tahansa synteettistä lääkettä käyttävä ihminen on jo aika pitkällekehitetyllä tekniikalla augmentoitu.

Ihmiskehon saumaton kytkeminen teknisiin järjestelmiin on aivan ilmiselvä trendi, joka jatkuu aivan varmasti tulevaisuudessa. Kenellepä meistä ei kelpaisi vanhuuden myötä todennäköisesti kehittyviä aisti- ja liikuntavammoja korjaavat tekniset ratkaisut. Tai varsinkaan mahdollisesti vielä kehittyneempi tekniikka, jolla terveyttä ja hyvinvointia voidaan ylläpitää normaalia elinikää korkeampaan ikään.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu