tiistaina, elokuuta 26, 2003

Panu kirjoittaa, että Tira ja Misu joutuisivat 90 prosentin todennäköisyydellä markkina-arvolotossa ATM:ien joukkoon, jos heidät laitettaisiin elämään vuorokausi miehinä. Tarkoittaako tuo sitä, että Panu uskoo 90 prosenttia miehistä olevan ATM:iä? Mikä on Panun määritelmä alempitasoiselle miehelle?

Yksi käyttökelpoinen määritelmä ATM:lle on alle 60-vuotias mies, joka ei kykene löytämään minkääntasoisesta lääketieteellisesti normaalista lisääntymiskykyisessä iässä olevasta naisesta itselleen vakituista seurustelukumppania tai vakipanoa. Tuo määritelmä on suunniteltu sulkemaan pois ne miehet, joiden naisseuranpuute johtuu liiasta kranttuudesta tai vanhuudesta (tarkoitus on rajautua seksuaalisesti aktiivisessa iässä olevaan väestönosaan). Se on tarkoitettu kattamaan vain ne miehet, joille ainoat tarjolla olevat naiset ovat rappioalkoholisteja, kehitysvammaisia tai muita vastaavia esimerkkejä ATN:stä. Kyvyttömyys saada vakituista seuraa on sisällytetty määritelmään, koska satunnainen seksi kerran kolmessa vuodessa tms. tuskin vapauttaa arki-intuitiivisen käsityksen mukaan ketään ATM:yydestä. Yllä olevan määritelmän mukaan ATM:iä on käsitykseni mukaan miehistä noin 5-10 prosenttia. Ei siis lähimainkaan 90 prosenttia.

Toinen Panun väite oli, ettei mies voi ATM:yydelleen käytännössä juuri koskaan kuin hyvin vähän. Olen taipuvainen uskomaan tuon niissä tapauksissa, joissa ATM:yys johtuu fyysisestä rujoudesta. Sen sijaan ainakin nuorten ihmisten persoonallisuus voi kehittyä tarpeeksi, jotta nuori ATM pääsee tilastaan eroon.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu