maanantaina, elokuuta 04, 2003

Pidän tänään vielä lomaa. Go-kongressi on loma, jonka jälkeen ihminen tarvitsee lomaa. Taidan mennä vielä vähäksi aikaa nukkumaan ja sitten pyöräilemään, vanhempien luo kissaa katsomaan ja sitten peli-iltaan.

En muistanutkaan mainostaa kuinka hyviä ruokia Venäjällä on. Erilaiset keitot ovat siellä yleensä maukkaampia kuin Suomessa. Myös blineistä eli lätyistä siellä osataan tehdä monenlaisia hyviä ruokalajeja. Blinien kanssa sopivat erinomaisesti yhteen varsinkin kaviaari ja smetana. Maitotuotteet ovat keskimaarin parempia kuin Suomessa. Erikoismaininnan ansaitsee rahka. Rahkaa saa Venäjällä kaupoista kymmenillä eri tavoilla maustettuna ja se on todella herkullista. Myös jäätelö ja voi ovat parempia kuin Suomessa. Söin myös kerran pari todella taivaallista leipää, mutta suomalaista jälkiuunileipää ei voita mikään. Aika monissa sikäläisissä ruokalajeissa on aika paljon rasvaa ja suolaa, mutta mikään ei estä syömästä ruokalajeja, joissa ei ole liikaa rasvaa ja suolaa.

Venäläisestä oluesta ei voi puhua, koska olutkulttuuri on siellä täysin tuontitavaraa. Luullakseni Tinkoffia lukuunottamatta kaikki Pietarin isot panimot ovat ulkomaalaisten omistuksessa, pääosin suomalaisten. Sen sijaan sain maistaa perinnejuomaa nimelta kvas. Sitä on kai monenlaista, mutta juomani oli eräänlaista koivunmahlasta tehtyä kotikaljaa. Siinä oli puoli prosenttia alkoholia. Hieman jalostamalla ja tuotteistamalla siitä saisi täysin myyntikelpoista tavaraa. Votkalla taas ei ole mielestäni yhtään ainutta järkevää käyttötarkoitusta paitsi yksi naukku aperetiivina ennen ateriaa. Sen käyttö seurustelujuomana on tyhmää, koska se on siihen liian vahvaa. Votkan makuarvoa kuvaa hyvin se seikka, että hyvän votkan kriteerinä on, että se on pehmeää ja menee kivuttomasti alas. Veden ja etanolin seokselta ei voine parempaa toivoa, vaikka siinä nyt olisikin pieni määrä epäpuhtauksia "makua" antamassa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu