keskiviikkona, marraskuuta 26, 2003

Tiedemies kirjoittaa:
Viitsimättä edes sen paremmin kommentoida nimeän Markun julistuksen transhumanistiseksi hedonismiksi, joka kaikesta hälystä huolimatta liittyy kovin vähän varsinaiseen tieteelliseen maailmankuvaan.
Minä en todellakaan ole kovin hyvin selvillä miten Trio Erektuksen jäsenten ajatusmaailmojen yhteiset piirteet liittyvät johonkin "varsinaiseen tieteelliseen maailmankuvaan". Kokkarislaisuus on minusta ennemminkin jonkinlainen kokonaisvaltainen esteettinen olemisen tapa kuin minään objektiivisen todellisuuden majakkana olemista. Tommi taas on armoitettu esseisti, jolla on runsaasti tuoreita näkemyksiä ja sosiologista silmää. Tommi kirjoittaa paljon enemmän persoonasta kieltäytymisen kaikinpuolisesta soveliaisuudesta ja ihanuudesta kuin itse on kaikilla tekemisillään ja sanomisillaan ilmentämättä omaa persoonallista suhdettaan maailmaan. Minä taas olen kirjoittana selvästi värittömämpi kuin muut erektuslaiset.

Transhumanisti taas on itsestäänselvästi jokainen, joka myöntää olevansa pohjimmiltaan hedonisti, ei näe elämällä olevan mitään inherenttiä tarkoitusta eikä ole millään uskonnollisesista tai muista maailmankatsomuksellisista syistä estynyt hyväksymään järkevien keinojen käyttöä hyvinvoinnin edistämiseksi. Esimerkiksi Ilkan puheet geenitekniikan vastustajien ja muiden luddiittien hölmöyksistä ilmentävät tätä. Tommillakin on ollut paljon tuonsuuntaisia juttuja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu