maanantaina, marraskuuta 10, 2003

Tulipa katsottua illalla Matrix Revolutions eli trilogian osa III. Keppana-matriisi oli huomattavasti parempi kuin ala-arvoinen kakkososa. Välinäytöksessä oli melkein tunti liikaa haukotuttavan pitkästyttäviä ja juonen kannalta täysin turhia mätkimiskohtauksia ja räiskintää. Roistot olivat pelkkiä floppeja. Päätösosasta oli vähennetty tekosyvällisyyttä ja räiskettä oli annosteltu sopivammin. Ihan käypää aivot narikkaan -viihdettä. Aivot on pakko jättää lippuluukulle tuollaista katsottaessa, jos ei halua kärsiä. Ikävä kyllä jenkkituottajat eivät näköjään uskalla tai kerta kaikkiaan voi tehdä isolla budjetilla oikeaa scifiä.

Haluaisin nähdä scifi-elokuvan, joka sijoittuu aikaan, jona Matrix-tasoinen virtuaalitodellisuus on toteutettu ja ihmisaivoja on mahdollista simuloida ohjelmallisesti. Silloin tietoisuuden siirtäminen kokonaan softan varassa pyöriväksi on aika lailla itsestäänselvää, koska tomumajamme lahoavat vääjäämättä. Itse asiassa silloin teknologian avulla olisi periaatteessa mahdollista muokata ja augmentoida tietoisuutta mielin määrin.

Tuollaisessa maailmassa niukkuutta voi olla ainoastaan tietokoneresursseista ja sekin niukkuus luultavasti pienenisi kiihtyvällä nopeudella. Draaman lait lakkaisivat pätemästä, koska kaikki todellinen kärsimys olisi tietysti triviaalisti vältettävissä. Ainoa negatiivissävytteinen tunne, joka säilytettäisiin olisi luultavasti usein uteliaisuuteen liittyvä myönteinen frustraatio. Siksi ainoa kyseeseen tuleva lajityyppi olisi tietysti komedia Tähtipäiväkirjojen ja Kyberiaan hengessä.

Elokuvan alkusysäyksessä päähenkilö eli tavallinen 2000-luvun keskiluokkainen pulliainen, joka on merkinnyt Cryo Oy:n henkivakuutuksensa edunsaajaksi päänsä syväjäädyttämistä vastaan, kuolisi. Hautajaisista siirryttäisiin tulevaisuuden maailmaan, jossa nanoteknologisin menetelmin henkiin herätetty sankarimme sitten vastaanotettaisiin, koska se olisi niin helppoa ja halpaa, ettei olisi mitään syytä olla sitä tekemättäkään. Tarina jatkuisi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu