keskiviikkona, joulukuuta 17, 2003

Kommentoin Henryn kommenttiosastolla käytyä keskustelua:

Quisling kirjoitti: "Mistä tiedät?"

Miesten ja naisten tunnereaktioita puolison seksuaaliseen uskottomuuteen on tutkittu ja havaittu, että miehet kokevat sen epämiellyttävämpänä kuin naiset. Kummatkin kokevat sen vastenmielisenä, mutta miehillä tuo reaktio on voimakkaampi.

Quisling jatkoi: "Ilmankos valtaosa miehistä (ml. Henry) vastustaa kiihkeästi ajatusta naisten lepsusta sukupuolimoraalista."

Tiedät aivan hyvin itsekin, että miehille kelpaa panopatjaksi löyhämoraalinenkin nainen, mutta vakavasti sellaiseen ei mielellään sitouduta.

Miesten ja naisten sukupuoliasenteet noudattavat trendejä, jotka riippuvat toisistaan. Miesten ei kannata panostaa lutkahtaviin naisiin suhdemielessä ja toisaalta naisten ei kannata tuhlata parhaita vuosiaan pelkän seksin merkeissä, jos he viime kädessä haluavat pysyvän suhteen ja perheen (useimmat haluavat), vaan vaatia mieheltä sitoutumista ja uskollisuutta. Toisaalta, jos miehet ovat valtaosin erittäin halukkaita uskollisuuteen ja sitoutumiseen 1. sitoutumishalukkaita miehiä on joka oksalla, on houkutus pettää heitä pelimiesten kanssa tai sitoutua vasta kalkkiviivoilla. Jos sellainen käyttäytymismalli yleistyy, miesten enemmistö tekee siitä johtopäätökset ja alkaa käyttäytyä pelimiesten elkein.

Muodostuu sykli:

Miesten moraali kiristyy --> Naisten moraali löyhtyy --> Miesten moraali löyhtyy --> Naisten moraali kiristyy --> Miesten moraali kiristyy --> ...

Minusta näyttää omassa tuttavapiirissäni siltä, että naisten sukupuolimoraali on ollut jonkin aikaa kiristymässä ja tavat siirtymässä monogaamisempaan suuntaan. Tämä näkyy noin 20-vuotiaiden ikäluokassa. Kattavampaa tietoa minulla ei asiasta ole.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu