perjantaina, lokakuuta 24, 2003

En aio mennä katsomaan sitä Tarantinon uusinta. En erityisemmin pidä Tarantinon elokuvista. Elokuvat, joissa ei ole muuta sisältöä kuin jollain tavalla stilisoitu väkivalta, eivät oikein innosta minua.

En muista oikeastaan koskaan nähneeni väkivaltaelokuvaa, jossa vakavaa väkivaltaa olisi kuvattu realistisesti. Oikeastihan esimerkiksi käsirysyt ovat kömpelön näköistä nuhjaamista, joissa fyysinen osuus yleensä alkaa ja päättyy nopeasti varsinkin, jos yksikin lyönti tai potku menee kunnolla perille. Jälki on pahimmillaan kuvottavaa, siis sellaisella mieltäkääntävällä tavalla inhottavaa, joka jättää vielä pitkien aikojen päästä inhonväristyksiä aiheuttavia muistikuvia. Peruuttamatonta vahinkoa voi syntyä huonolla tuurilla verraten vähävoimaisista iskuista. Kaikenmaailman tarantinoille pitäisi antaa todellisuusopetusta istuttamassa heitä katsomassa Timo Nuutisen havaintomateriaalia niin kauan, että viesti menee perille.

Eilen avovaimoni sanoi minulle, että tukkani näyttää viljapellolta, johon ufot ovat käyneet laskeutumassa. Se oli kuulemma todella hassun näköistä.

torstaina, lokakuuta 23, 2003

Poliittisesti epäkorrekti kirjoittaa eilisestä tilanteesta peli-illan jatkoilla kotonaan. Olin paikalla ensimmäisen puolentoista tunnin aikana eli n. klo 21 - 22.30. Olin juuri lähdössä ovella, kun jamppa soitti ovikelloa ja alkoi esittää asiaansa. Tyyppi oli erittäin vihainen ja valitti isännälle, että asunnossa on "hypitty" ja metelöity. Hänellä oli kuulemma hermot todella kireällä, koska hänellä oli seitsemän kuukauden ikäinen vauva.

Minä voin tarvittaessa vaikka todistaa oikeudessa, että sinä aikana, kun olin paikalla, asunnossa ei todellakaan hypitty eikä metelöity vaan istuttiin, pelattiin gota ja keskusteltiin normaalilla äänellä. Taustamusiikki oli sen verran hiljaisella, ettei se häirinnyt normaaliäänellä käytävää keskustelua missään määrin.

Poliisin asenne ihmetyttää minuakin. Siinä ihmetyttää nimenomaan se, että isännän ilmoitusta väkivallalla uhkailusta ei otettu vakavasti. Toisaalta minua ihmetyttää sekin, että poliisi ei ollut ilmeisesti kiinnostunut kysymään naapurilta, oliko hän aivan varma, mistä hänen kuulemansa meteli oli tullut.

Mitä alakerran jamppaan tulee, todennäköisesti unet olivat jääneet hänellä erittäin vähiin vauvan takia, mistä hermojen menetys ehkä suurimmaksi osaksi johtui. Jotkut voimailijat vetävät steroideja aika surutta. Mieleeni jäi kytemään epäilys, että vauvanitkujen lisäksi pinnaa saattoivat kiristää myös kehossa jylläävät hormonivalmisteet. Minun on erittäin vaikea uskoa, että eilisiltainen meno kerrostaloasunnossa voi aiheuttaa tavallisuudesta poikkeavaa meteliä. Toinen seikka on, että Poliittisesti epäkorrekti ei ole mikään sotanorsu ruumiinrakenteeltaan, enkä ole huomannut hänen kävelytyylissäänkään mitään erikoista.

keskiviikkona, lokakuuta 22, 2003

Tommi kirjoittaa:
On jo melkoinen ekokatastrofi sinänsä, että tänne kylmään pohjolaan on raahattu elämään viisi miljoonaa suomalaista. No ei siitä sen enempää kuin että tiesittekö, että puuta poltettaessa syntyy aivan erilaista hiilidioksidia kuin fossiilisista polttoaineista. Puusta syntynyt CO2 sitoutuu takaisin kasvillisuuteen mutta öljystä palanut ei. Minä juntti en tietenkään tajua miten se on mahdollista, mutta ehkä homeopatia selittää senkin. Hiilidioksidimolekyyleissä on selvästikin muisti aivan kuin vedessäkin.
Fossiilisia polttoaineita poltettaessa hiiltä vapautuu ilmakehään kertaluokkia nopeammin kuin sitä sitoutuu niihin. Tuosta kaikesta hiildioksidista, jota ilmaan tungetaan, ei kaikki välttämättä ehdi sitoutua kasvillisuuteen, koska hiilidioksidin määrä ilmakehässä ei ole ainoa pullonkaula kasvillisuuden kasvamista hillitsemässä. Se ei ole lainkaan itsestäänselvää varsinkaan, kun biomassaltaan tiheitä sademetsiä hakataan nopeammin kuin ne ehtivät kasvaa.

Jos minä asuisin Ilkan tavoin Torontossa, hyppisin riemusta tasajalkaa, koska kotikaupungissani olisi silloin aivan ylivertainen go-tarjonta verrattuna Tampereeseen ja koko Suomeen. Nopea googletus osoitti, että Torontossa järjestetään säännöllisesti turnauksia, joihin osallistuu pohjoisamerikkalaisia ammattilaisia. Koska Kanadassa asuu paljon aasialaisia, joista myös Toronto on saanut osansa, maan suurkaupungeissa on korealaisia, kiinalaisia ja japanilaisia kerhoja, joissa 6-7 danin amatöörit ovat ihan tavallinen näky.

tiistaina, lokakuuta 21, 2003

Nimimerkki Universalissimus on laatinut pornoversion eräästä tunnetusta taistolaislaulusta nimeltään Kenen housuissa seisoo? Ihmissuhteet-blogin kommenttiosastolle.

Karjalan palautusta hölmömpi idea ei Suomessa ole merkittävää julkisuutta ja kannatusta tainnut saadakaan. Oletetaanpa, että tuo utopistinen ajatus jollain ihmeellisellä tavalla sattuisi toteutumaan, siis että saisimme takaisin vuoden 1939 rajat. Vaikkapa niin, että Venäjän johtajat läpsäisivät Speden tyyliin otsaansa ja sanoisivat, että tulipa otettua vääryydellä naapurilta lääni, annetaan se hyvän tahdon eleenä pois.

Silloin Suomessa olisi monta sataa tuhatta kielitaidotonta ja suomalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta täysin pihalla olevaa ummikkoa. Tuloksena olisi samanlaisia ongelmia kuin inkeriläisten niin sanottujen paluumuuttajien kanssa - todellisuudessa valtaosa heistä on ummikkovenäläisiä, joiden kosketuspinta suomalaisuuteen on korkeintaan hampaaton mummo, joka osaa puoli sanaa suomea. Ongelmien mittakaava vain olisi satakertainen. Työttömyys ja rikollisuus moninkertaistuisivat. Toinen vaihtoehto olisi ostaa Karjalan Suomeen kuuluneen osan asukkaat ulos. Jos hinnaksi tulisi vaikkapa 50 000 euroa per asukas, niin 200 000 asukkaan muuttokulut olisivat 10 miljardia euroa. Mikäpä siinä, 90-luvun alun laman suuruista kuprua Suomen taloudelle on jo kaivattukin. Lisäksi Karjalan nykyinen infrastruktuuri, rakennuskanta ja tuotantolaitokset ovat surkeassa kunnossa. Niiden kunnostaminen Suomen yleiselle tasolle maksaisi luultavasti noin 5-10 % Suomen kansallisvarallisuudesta eli noin 25-50 miljardia euroa.

Mitään muistojen Karjalaa ei tosiaankaan saataisi takaisin vaan pohjaton tukiaisten kaivo, jolla olisi henkilökohtaista tunnearvoa korkeintaan muutamalle kymmenelle tuhannelle vanhukselle, jotka ovat lähes kaikki haudassa parinkymmenen vuoden kuluttua joka tapauksessa.

Loser's Club Internationalissa tarpeeksi kauan toimittuaan perusluuseri vetäytyy eläkkeelle ja hänestä tulee emeritusluuseri.

Panu tituleeraa itseään Suomen johtavaksi luuseriksi. Tuosta tuli mieleen erään ystäväni ehdotus uuden yhdistyksen perustamiseksi. Seuran nimeksi tulisi Losers' Club International.

maanantaina, lokakuuta 20, 2003

Viime viikonloppuna järjestettiin gon SM-kisat. A-sarjassa mestaruudesta pelasi kuusi pelaajaa. Puhtaalla pelillä sarjan voittanut Vesa Laatikainen, 5 dan, ja kakkonen Lauri Paatero, 3 dan, pelaavat paras kolmesta -finaalin mestaruudesta. Muita yllätyksiä kuin Matti Siivolan, 5 dan, putoaminen kolmannelle sijalle ei A-sarjassa ollut. Itse osallistuin B-sarjaan ja sijoituin paremmin kuin olin osannut toivoakaan. Pääsin 4/5 -tuloksella jaetulle 1. sijalle yhdessä Otso Alangon, 1 dan, kanssa. Pelaamme valitsemanamme ajankohtana pelin, jossa ratkeaa kumpi pääsee ensi vuoden A-sarjaan suoraan kulkematta ensi vuoden SM-karsintojen kautta. Yllätyksiä olivat Otson ja Joose Viljasen, molemmat 1 dan, voitto Timo Puhasta, 3 dan.