perjantaina, joulukuuta 19, 2003

Menemme tänään emännän kanssa katsomaan Kuninkaan paluuta, vaikka minun mielestäni Sormusten herran tarinan syvätaso onkin vahingollista luddiittiroskaa ja romantiikan kaapuun puettua 1800-luvun taantumuksellisuutta. Kaikesta huolimatta tuollaista elokuvatuotantoa kannattaa sponsoroida, koska kyseessä on mittava panostus tietokonegrafiikkaan. Signaalikäsittelypiirien ja muun tarvittavan hardwaren kysyntä kasvaa ja singulariteetti on taas hivenen lähempänä.

Yksityisetsivä kirjoittaa:
Geneettisesti muunneltu flunssavirus on patentoitu USA:ssa. Mikä tästä muka tekee hyvän uutisen? Se, että uusi flunssavirus tuhoaa syöpäsoluja! Normaalit solut jäävät kuulemma ihan ennalleen. Kyllä minäkin mieluummin olisin muutaman päivän flunssassa kuin sairastaisin syöpää (vaikka tuskin noista viruksista flunssaakaan saa).
Loistava juttu, mutta jutussa kuitenkin sanottiin, että kliiniset kokeet ovat vielä tekemättä. Selvää kuitenkin on, että geenitekniikka on varmasti yksi tehokkaimmista työkaluista syövän nujertamisessa. Geenitekniikalla tuotettuja tehokkaita syöpälääkkeitä on jo olemassa.

Olen joutunut olemaan muutettuamme kotona ilman nettiyhteyttä kolmisen viikkoa. Televisio on ollut ainoa käytettävissäni oleva sähköinen medium kotona. Voi jumalauta mitä paskaa sieltä tulee! Jyrki Lehtolan kritiikki osuu naulan kantaan. Varsinkaan neloselta ei tunnu tulevan mitään muuta kuin taskurahalla ostettuja vanhoja sarjoja ja toinen toistaan turhempia ja aivottomampia haastatteluohjelmia, joissa kolmannen luokan julkut ja toimittajat kertovat toisilleen sisäpiirin vitsejä. Television ohjelmatiedoista joutuu ihan oikeasti etsimään katsomisen arvoisia ohjelmia suurennuslasilla. Nykyään ennen aina niin asiallisen oloisia ajankohtaishaastatteluohjelmiakin toimittamassa on idiootteja ja linssiluteita, joiden täytyy pitää keskenään jotain infantiilia showta ja joilla ei ole alkeellisimpiakaan puheenjohtajan taitoja. Viime viikon lauantaina tuli esimerkiksi se Pauli Aalto-Setälän ja Kirsi Pihan sillä kertaa Venäjä-aiheinen ajankohtaisohjelma, johon oli kutsuttu haastateltavaksi kansanedustaja, diplomaatti, eversti ja joukko muuta väkeä analysoimaan Venäjän vaalienjälkeistä tulevaisuutta. Keskustelu oli sekamelskaa, jossa asiantuntevia puheenvuoroja katkottiin ja jossa vieraiden annettiin puhua toistensa päälle. Olen huomannut katselevani yleensä Deutsche Welleä ja BBC Worldia, jotka ovat selvästikin ammattitaidolla tehtyjä. Ikävä kyllä siksi, että niillä on kovin paljon toistoa, koska ne ovat ympärivuorokautisia uutiskanavia, niistä ei ole kovin usein iloa.

Meikäläisen televisionkatselu käytännöllisesti katsoen loppuu, kun nettiyhteydet on asennettu. Internet on televisioon verrattuna täysin ylivertainen viihdearvoltaan ja tietosisällöltään. Joskus sieltä tulee hyviä dokumentteja, sarjoja ja elokuvia, mutta Internetistä niistäkin yleensä saa tietää.

torstaina, joulukuuta 18, 2003

Panu kommentoi Siitoin-kommenttejani:
Mutta en oikein sulata väitettä, että muukalaisista viehättyminen kuuluisi yksinomaan naisten biologiaan: kyllä minä ainakin koen eksoottiset tummat tytöt hyvinkin seksikkäinä.
Minulle taas tyttöjen värillä tai muilla etnisillä piirteillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä heidän viehättävyytensä kannalta (jos nyt luetaan pois jotkut pygmit ja mitkä ne nyt oli Etelä-Afrikan alkuasukkaat, joiden naiset keräävät tolkuttomasti rasvaa nimenomaan pakaroihinsa, ynnä muut harvalukuiset fyysisesti muusta maailman väestöstä erityisen paljon poikkeavat). Keskimääräinen Amerikan alkuasukastyttö, afrikkalainen, aasialainen, eurooppalainen tai ihan mikä vaan on suunnilleen yhtä viehättävä. Kutakin ryhmää edustavien omassa kulttuurissaankin fyysisesti viehättävimmiksi äänestettyjen erot ovat vieläkin pienemmät.
Muslimien kohdalla ongelma on se, että muslimimiehet saavat maata "meidän" blondityttöjemme kanssa, mutta me emme vastavuoroisesti saa maata muslimityttöjen kanssa. Vanhassa Roomassa poliittisia liittoja luotiin mielellään niin, että Disastrius meni naimisiin Catastrophiuksen sisaren Catastrophian kanssa ja Catastrophius puolestaan Disastriuksen sisaren Disastrian kanssa. Suomalaisen rasismin pohjimmainen seksuaalinen syy on siinä, että me suomalaismiehet emme kollektiivisesti voi sopia vastaavanlaista vastavuoroista allianssia muslimiveljiemme kanssa, paitsi ehkä kääntymällä muslimeiksi.
Noinhan se on. Kyllähän muslimitytöt kovasti Suomeen saavuttuaan yrittävät meikäläisten miesten apajille, mutta heikäläiset sukulaismiehet usein estävät, jopa puukoin ja puntarein tarvittaessa.

Tuli muuten mieleeni, että suomalaisten miesten kannattaisi harkita Aasian maissa asumista, jos heikko flaksi Suomessa ottaa kupoliin. Esimerkiksi japanilaiset assosioivat helposti eurooppalaisen ulkonäön globaalisti palvottuihin, usein eurooppalaisiin urheilu- ja viihdealan tähtiin. Minua huvitti Pietarissa viime kesänä japanilaisten gon pelaajien kanssa lounastaessani heidän kutsuessaan minua "bekkam-saniksi". Tuollainen ei olisi varmasti pälkähtänyt kenenkään päähän Euroopassa, koska minä en näytä ollenkaan David Beckhamilta. (Tällä hylkeellä ei taida kuitenkaan olla minkäänlaista syytä uida Näsijärven rannoilta minnekään.)

keskiviikkona, joulukuuta 17, 2003

Pekka Siitoimelta puuttui valkoisen miehen taakka. Siitoin oli luultavasti melko neuroositon ja emotionaalisesti mutkaton kaveri, joka kuunteli vaistojensa kutsua sekä tyydytti mielitekonsa luontevasti ja anteeksi pyytelemättä. Miehiseen biologiaan perustuu halu puolustaa omaa territoriota ja sen naisia miespuolisia tunkeilijoita vastaan. (Toisaalta naiselliseen biologiaan perustuu taipumus viehättyä muukalaisista.) Siitoimen rasistinen ja muukalaisvastainen ideologia oli tuon vaiston luontainen ilmaus. Pekka Siitoin oli luultavasti myös keskimääräistä kansalaista vähemmän altis häpeäntunteille, mikä teki hänelle mahdolliseksi rakentaa itselleen oivallisesti sopinut elämäntyyli Suomen marginaalisissa kansallissosialistipiireissä, vaikka se herättikin laajemmissa piireissä naureskelua tai inhoa. Kaikki nuo piirteet tekivät Siitoimesta suositun naistenmiehen omissa joukoissaan.

Kokonaan eri asia on, onko syyllisyyden- ja häpeäntunteiden suhteellisesta vähyydestä käyttäytymismalleista, joihin sellainen johtaa, yleensä hyötyä yksilön itsensä tai yhteiskunnan kannalta. Pikemminkin ne alueet ja olosuhteet, joissa ihmiset käyttäytyvät kaikkein estottomimmin ja joissa yhteiskunnan moraalinen infrastruktuuri on haurain, ovat kaikkein kurjimpia. Todellisuudessa vain aniharvat yksilöt pärjäävät minkäänlaisissa resurssikilpailussa liittoutumatta. Menestyminen liittoutumimisessa edellyttää ainakin kykyä aitoon vastavuoroiseen altruismiin. Siihen tarvitaan toimiva omatunto ja kykyä itsehillintään. Laillisen yhteiskuntajärjestyksen ulkopuolella nollasummaisista resurssikilpailuista tunnetuimmassa eli kilpailussa seksipartnereista miehet järjestäytyvät heimoiksi tai jengeiksi voidakseen tuhota kilpailijansa ja ryöstääkseen heidän naisensa. Alkukantainen heimomoraali on kuitenkin auttamattoman riittämätön modernissa maailmassa.

Miesten ja naisten tyypilliset erot suhtautumisessa maahanmuuttajiin selittynevät miesten territoriaalisilla vaistoilla ja naisten viehtymyksellä muukalaisiin. Lisäksi on naisellisen sosiobiologisen edun mukaista, että urospooli monipuolistuu ja kasvaa, koska se johtaa miesten välisen kilpailun intensiteetin kasvuun. Miehet taas pyrkivät torjumaan "tunkeilijoiden" maahantulon. Siksi kaikenlaiset steventhomasit ovat sosiaalitanttojen ja muiden asiaankuuluvien viranomaisten erityisessä suojeluksessa.

Mainittakoon, että minulla ei ole mitään siirtolaisia vastaan. Suomeen voidaan aivan hyvin ottaa paljonkin lisää siirtolaisia, jos se tehdään hieman erityyppisillä perusteilla kuin nykyään. Suomen kannattaisi ottaa mallia Kanadan siirtolaispolitiikasta. Kanadassa siirtolaisen ajatellaan olevan resurssi eikä hyysäämisen kohde ja Kanadaan otetaan mieluiten henkilöitä, joilla on Kanadalle jotain annettavaa.

Kommentoin Henryn kommenttiosastolla käytyä keskustelua:

Quisling kirjoitti: "Mistä tiedät?"

Miesten ja naisten tunnereaktioita puolison seksuaaliseen uskottomuuteen on tutkittu ja havaittu, että miehet kokevat sen epämiellyttävämpänä kuin naiset. Kummatkin kokevat sen vastenmielisenä, mutta miehillä tuo reaktio on voimakkaampi.

Quisling jatkoi: "Ilmankos valtaosa miehistä (ml. Henry) vastustaa kiihkeästi ajatusta naisten lepsusta sukupuolimoraalista."

Tiedät aivan hyvin itsekin, että miehille kelpaa panopatjaksi löyhämoraalinenkin nainen, mutta vakavasti sellaiseen ei mielellään sitouduta.

Miesten ja naisten sukupuoliasenteet noudattavat trendejä, jotka riippuvat toisistaan. Miesten ei kannata panostaa lutkahtaviin naisiin suhdemielessä ja toisaalta naisten ei kannata tuhlata parhaita vuosiaan pelkän seksin merkeissä, jos he viime kädessä haluavat pysyvän suhteen ja perheen (useimmat haluavat), vaan vaatia mieheltä sitoutumista ja uskollisuutta. Toisaalta, jos miehet ovat valtaosin erittäin halukkaita uskollisuuteen ja sitoutumiseen 1. sitoutumishalukkaita miehiä on joka oksalla, on houkutus pettää heitä pelimiesten kanssa tai sitoutua vasta kalkkiviivoilla. Jos sellainen käyttäytymismalli yleistyy, miesten enemmistö tekee siitä johtopäätökset ja alkaa käyttäytyä pelimiesten elkein.

Muodostuu sykli:

Miesten moraali kiristyy --> Naisten moraali löyhtyy --> Miesten moraali löyhtyy --> Naisten moraali kiristyy --> Miesten moraali kiristyy --> ...

Minusta näyttää omassa tuttavapiirissäni siltä, että naisten sukupuolimoraali on ollut jonkin aikaa kiristymässä ja tavat siirtymässä monogaamisempaan suuntaan. Tämä näkyy noin 20-vuotiaiden ikäluokassa. Kattavampaa tietoa minulla ei asiasta ole.

tiistaina, joulukuuta 16, 2003

Jos Saddam on viettänyt viimeiset kahdeksan kuukautta hänelle oivallisesti sopivaa spurgunelämää maakuopissa -- tuhlasihan hän satoja miljardeja dollareita maansa öljytuloja hyödyttömiin sotiin samaan aikaan, kun rakensi itselleen palatseja, niin millainen mahtaisi olla soveliain elämäntapa muille tunnetuille diktaattoreille?

maanantaina, joulukuuta 15, 2003

Saddamin kiinnijääminen oli joulukuun paras uutinen tähän asti. Parasta olisi, että hänet asetettaisiin kansainvälisten asiantuntijoiden avustaman irakilaisen oikeuden eteen vastaamaan syytöksiin ainakin kansanmurhasta, johon hän on aika kiistattomasti syyllinen. Sopiva rangaistus voisi olla kuolema kaasukammiossa (voitaisiin käyttää mieluiten samoja aineita, joita hän käytti Iran joukkoja ja kurdisiviilejä vastaan). Tai sitten elinkautinen vankeusrangaistus. Luulen kyllä, että Saddamin tapauksessa kuolemanrangaistus vaikuttaa todennäköisimmältä ennakkotapausten (Nuernberg) valossa.