sunnuntaina, tammikuuta 04, 2004

Olin joulun sukulaisten luona ja joulun välipäivät sekä vuodenvaihteen London Open Go Congressissa. Johtuen McMahon -turnaussysteemistä ja suomalaisten luokitusten kovuudesta suomalaiset jyräsivät. Voittoprosentti oli yli 60. Korotuksia ja GoR-pisteitä ropisi.

Englannin ilmasto muuten on oleellisesti lämpimämpi kuin Suomen erityisesti talvella. Koko viiden päivän ajan lämpötilan päivämaksimit olivat +10 C lähettyvillä. Tampere-Pirkkalan lentokentälle palatessa vallinnut -17 C tuntui arktiselta.

Kaikkein parasta koko reissussa oli, että sai pelata kahdeksan peliä ulkomaalaisia vastaan todella halvalla matkakuluihin nähden. Ryanairin lennot suoraan Tampereelta Lontoon Stanstediin ja takaisin maksoivat kokonaisuudessaan naurettavat 69 euroa. Kyseessä oli normaalihinta. Viiden yön majoitus International Students Housessa Lontoon ydinkeskustassa Great Portland Streetilla neljän hengen huoneissa maksoi 83 puntaa eli noin 125 euroa per henkilö. Myös turnaus järjestettiin ISH:n tiloissa, mikä oli suuri etu. ISH on ihan asiallinen ja siisti majoitusvaihtoehto, vaikka huoneet ja yleiset tilat olivatkin englantilaiseen tapaan hieman nuhjuisia ja ummehtuneita kokolattiamattoineen kaikkineen.

Ennakko-oletus englantilaisen ruoan surkeudesta osoittautui osittain todeksi. Yleensäkin englanninkielisille maille on tyypillistä, että kaupoissa myytävät ja luonaaksi syötävät elintarvikkeet ovat äärimmilleen prosessoitua, rasvaista, sokerista ja lisäaineita täyteen tupattua melko mautonta ja huonolla valmistuksella pilattua roskaa. Etninen ruokakulttuuri kuitenkin pelastaa hyvin paljon. Itse asiassa englantilaiset ovat itsekin alkaneet tiedostaa ongelman, mistä todistaa Pret A Mangerin kaltaisten tuoretta ja vähän prosessoitua ruokaa myyvien luonasruoka- ja kahvilaketjujen suosio.

Valitettavasti Lontoon nähtävyyksien katsominen jäi turnausaikataulun tiukkuuden takia erittäin vähiin. Asiaa pahensi, että sain flunssan ensimmäisen päivän aikana. Olo tuntui lievästi kuumeiselta, joten jouduin jättämään 3. kierroksen väliin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu