tiistaina, huhtikuuta 20, 2004

Heteroseksuaalisuus ja tasa arvo -blogi miettii ovatko länsimaalaiset paremman näköisiä kuin aasialaiset. Kirjoittajan mukaan näyttää siltä, että aasialaiset naiset kelpaavat länsimaalaisille miehille huomattavasti paremmin kuin aasialaiset miehet länsimaalaisille naisille.

Niin asia joukkotasolla onkin. Aasialaisten naisten muihin ryhmiin verrattuna suurta suosiota länsimaalaisten miesten keskuudessa selittänee, että he ovat keskimäärin muita sirompia ja olemukseltaan feminiinisempiä. Juuri niin kuin blogaajakollega arveleekin, aasialaiset miehet ovat vallitsevissa mielikuvissa kovin androgyynejä. Samalla tavalla valkoiset miehet ovat mielikuvissa androgyynimpiä kuin mustat miehet ja toistaalta mustien joukossa vaalea ihonväri nostaa naisen markkina-arvoa. Rotujenvälinen maskuliinisuushierarkia: musta > valkoinen > aasialainen. Ja feminiinisyyshierarkia: aasialainen > valkoinen > musta.

Olisi mielenkiintoista tietää, onko noissa mielikuvissa minkäänlaista todellisuuspohjaa, ja jos on, kuinka paljon. Moni aasialainen kulttuuri on länsimaiseen verrattuna hyvin miesvaltainen. Hierarkia tuskin pätee ainakaan käyttäytymisen osalta kovin hyvin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu