perjantaina, toukokuuta 07, 2004

Helleraja meni jo rikki eilen. Länsirannikolla oli mitattu monella paikkakunnalla 27 astetta. Tampereella oli 25- 26 astetta. Sunnuntaiksi sää viilenee ennusteen mukaan pari astetta ja ensi viikon puolenvälin aikoihin ilmat kylmenevät hieman alle kymmeneen asteeseen.

Minulla on tapana julistaa kesä alkaneeksi, kun lehdet ovat kasvaneet täyteen mittaansa. Koivunlehdet jo varmaan muutamassa päivässä kasvavatkin täyteen mittaansa, mutta joissakin harvinaisemmissa puulajeissa ne ovat vasta nupullaan. Siitä huolimatta teen jo toista viikkoa jatkuneiden kesäisiksikin lämpimien ilmojen takia poikkeuksen. Julistan täten kesän alkaneeksi tästä päivästä eli perjantaista 7.5. alkaen!

Jos olisin ammatiltani herrasmies, viettäisin mielelläni emännän kanssa matkustavaista elämää. Ekologinen ja kaikinpuolin miellyttävä vaihtoehto olisi junamatkailu Euroopassa. Matkakohde valittaisiin säiden mukaan. Sinne mentäisiin missä on kulloinkin parhaat ilmat. Juuri nyt olisin Suomessa, mutta ensi viikolla suuntaisin etelään.

Katsoin muuten juuri parin toimiston ulkolämpömittarin lukemaa. Varjossa olevat mittarit näyttivät 26 ja 24,5 astetta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu