perjantaina, toukokuuta 07, 2004

Käymälöitsijä kirjoitti:
Puhe mutaatioiden ohjaamasta kehityksestä on aivan sama kuin väittäisi kännykän olevan vahinkojen ja virheiden summa.
Unohdat, että informaatio onnistuneista "välivaiheista" pysyy tallessa eliöiden DNA:ssa. Luonnonvalinta karsii heikennykset olemassaolevaan. Ei se tyhjän päällä toimi.
En tiedä kuinka monta miljoonaa patenttia on haettu nykyaikaisen matkapuhelimen ja siihen liittyvien järjestelmien aikaansaamiseksi, mutta jo yhteenkin perustavaan keksintöön tutustuminen osoittaa, että se ei voi syntyä vahingossa niin, että alan ammattimies vain sekoilee ja yhdistelee palikoita uuteen järjestykseen.
Eivätkös keksinnöt synny usein juuri niin, että uurastetaan tarpeeksi kauan jonkin ongelman parissa ja pähkäillään sitä monesta eri näkökulmasta, kunnes enemmän tai vähemmän sattumalta keksitään jokin uusi ratkaisu? Yksittäinen keksintöhän on usein vain olemassaolevan valtavan taustatietomäärän soveltamista oikealla tavalla, siis palikoiden yhdistelyä uuteen järjestykseen. Montako sukupolvea keksijöitä tarvittiin tulen keksimisestä kännykkään? Montako välivaihetta ensimmäisistä radioista kännyköihin verkkoineen?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu