perjantaina, kesäkuuta 25, 2004

Testasin äsken kuinka monta USA:n osavaltiota pystyn nimeämään. Kirjoitin osavaltioiden nimet paperilapulle aakkosjärjestyksessä. Muistin 34 kappaletta. Minulta unohtuivat Arizona, Indiana, Iowa, Kentucky, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, North Carolina, Oklahoma, Pennsylvania, South Carolina, Wisconsin ja Utah. Noista kuuluisin Suomessa on Minnesota suomalaissiirtolaisuuden takia. Toiseksi kuuluisin on varmaan Utah mormonien ansiosta. Kolmanneksi kuuluisin on todennäköisesti Massachusetts MIT:n eli Massachusetts Institute of Technologyn ansiosta.

Kysymys Veralle: kuinka monta Suomen yli 50 000 asukkaan kaupunkia osaat nimetä lähteisiin turvautumatta?

Luettelen nyt Kanadan provinssit katsomatta lähteisiin (vannon sen kunnian ja omantunnon kautta): Alberta, British Columbia, Manitoba, New Foundland and Labrador, Ontario, Prince Edward Island, Quebec ja Sasquachewan. Lisäksi Kanadaan kuuluvat Northwest Territories ja Yukon territories sekä eskimoiden oma hyvin suuri arktisissa pohjoisosissa sijaitseva hallintoalue, jonka nimeä en nyt muista. Minulla on myös aavistus, että unohdin yhden Atlantin rannikolla sijaitsevista provinsseista. Olikohan Halifax juurikin sen provinssin pääkaupunki?

4 kommenttia:

8:49 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nova Scotiahan, jonka pääkaupunki on Halifax se tietysti unohtui.

 
8:50 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ja sen eskimoalueen nimi on Nunavut ja sen hallinnollinen keskus on Iqaluit.

Markku

 
10:05 ip. , Blogger Peggy kirjoitti...

Hitto, itseltäni pääsi ihan kokonaan unohtumaan, että Marylandkin on osavaltio..!

 
11:50 ip. , Blogger Vera kirjoitti...

Luulen, että osaan kaikki ne kaupungit siinänsä, mutta mulla on aika hämärä muistikuva siitä missä kaupungeissa on yli 50000 ihmistä. Yritänpäs: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Vaasa.

Nyt tarkistin wikipediasta, ja se sanoo että myös Lahti, Pori, Lappeenranta ja Kotka ovat yli 50000 ihmisen kaupunkeja. Lahti unohtui alkuperaiselta listaltani ihan vahingossa, niistä muista en olisi arvannut että siinä asuu niin paljon ihmisiä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu