perjantaina, tammikuuta 23, 2004

Jälleen yksi hyvä esimerkki avaruustutkimuksen pölhöydestä ovat Mars-luotaimet. ESA:n Beagle vaikeni ennenkuin ehti tuottaa yhtään havaintoa Marsin pinnalta ja NASA:n Spirit-kulkijakin on vaiennut ehtimättä kunnolla aloittaa geologisia tutkimuksiaan. Spirit-projektin hinnaksi tuli 400 miljoonaa dollaria. Voi jumalauta, siinä on 400 miljoonaa dollaria liikaa kankkulan kaivoon heitettyä rahaa. Tekniikka ei vielä ole riittävän kehittynyttä ollakseen lähestulkoonkaan kustannustehokasta edes miehittämättömiin lentoihin vieraille planeetoille ja jotkut vaikutusvaltaiset ääliöt ehdottavat vakavissaan miehitettyjä Mars-lentoja. Ja pysyvästi miehitetty kuuasema ilman vahvaa nanoteknologiaa on typeryyden huippu. Toivottavasti Suomi ei tuhlaa verovaroja sellaisen rahoittamiseen. Miehitettyihin avaruuslentoihin ei ylipäätään ole mitään asiallista syytä. Niihin on ryhdytty ainoastaan suurvaltojen arvovaltakilpailun takia.

Viikon sitaatti:
Imagine if someone started SPAMming your holodeck. You'd have an army of Agent Smiths in there, not trying to kill you, but all trying to sell you junk.

-- the Danimal

keskiviikkona, tammikuuta 21, 2004

Ensi viikonlopun Kani6-turnauksesta tulee Suomen tähänastisen go-historian paras kansallinen viikonlopputurnaus. Suomen kärkineliköstä kaksi osallistuu ja Suomen 18 dan-pelaajasta peräti 10. Osallistujia odotetaan yhteensä 50-60. Paikka on erinomainen. Yksityismajoitus saataneen kaikille halukkaille keskimäärin kilometrin etäisyydellä pelipaikasta. On isot palkinnot, subventoitu halpa ruokailu paikanpäällä, perjaitaina saunailta ja opetusta sekä lauantaina saunailta Teekkarisaunalla ja pikapeliturnaus. Lysti maksaa 15 euroa osallistujaa kohti.

tiistaina, tammikuuta 20, 2004

What it now today kirjoittelisi, while no emblem olevan aught case. Should pause, while others ovat pitäneet. Know be cessation there.

Että silla lailla käänsi Inter Tran meikäläisen tämänpäiväisen merkinnän pääsisällön suomesta englanniksi.