keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2005

Seuraavassa vihabloggausta joitakin Tampereen liikennelaitoksen bussikuskeja kohtaan. Olin tänä aamuna matkalla töihin. Jäin kello 9.08 Etelä-Hervannasta lähteneestä bussista numero 30 pois poliisilaitoksen kohdalla. Koska minulla oli kiire Hatanpäälle menevään bussiin numero 7, joka lähtee tien toiselta puolelta, siirryin bussin editse ylittämään tietä (tiedän, iso virhe minulta). Samanaikaisesti kuljettaja painoi kaasua kiihdyttäen minusta 2 metrin päässä olutta bussia. Katsoessani kuljettajaa, huomasin, että hän oli huomannut minut. Siitä huolimatta hän jatkoi kaasuttamista. Jouduin väistämään tien puolelle enkä ehtinyt rauhassa katsoa tuleeko vasemmalta puolelta auto. Toinen tapaus: Seisoin linja-autoaseman kohdalla odottamassa bussia. Toinen bussi tuli. Seisoin liian lähellä jalkakäytävän reunaa. Peili ohitti pääni noin 15 cm päästä. (Taas oma vikani.) Kuljettaja tuli pysäkille erittäin kovaa vauhtia ja pysähtyi vasta viiden metrin päässä minusta väistämättä lainkaan, ikäänkuin häntä ei olisi lainkaan kiinnostanut törmääkö hän pysäkillä odottavaan matkustajaan vai ei. Sanoin vakavalla äänenpainolla kuljettajalle, että hänen olisi pitänyt varoa ja samaan hengenvetoon tietysti tunnustin oman edehtykseni. Kuljettaja hymyili huolettomasti ja sanoi, "ettei huomannut". Kummassakin tapauksessa kertoessani tilannetta muille pysäkillä olleille, he totesivat havainneensa samanlaisia asenteita TKL:n bussikuskeilla yleensäkin.

Minkälaista paskasakkia TKL nykyään joutuu palkkaamaan? Jos asia minusta riippuisi, antaisin vakavan kirjallisen varoituksen toiseksimainitulle kuljettajalle. Ensimmäiselle antaisin välittömästi potkut.

1 kommenttia:

6:03 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Rikoit aika selkeästi liikennesääntöjä, mutta jos onnettomuus olisi sattunut ja kuski voinut sen estää, hänellä ei olisi ollut mitään millä puolustautua.

TKL on ainakin Aamulehdestä lukien saanut risuja ennenkin ja ovat käsittääkseni yrittäneet opettaa tapoja kuskeille, joilla on tietenkin omat stressinsä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu