perjantaina, elokuuta 05, 2005

Mikäli kaikki on miltä näyttää, Keski-Nevadasta saattaa löytyä satoja miljardeja barreleita öljyä. Toivotaan niin, jotta öljyhuipusta tulisi vähemmän tuskallinen.

Lisätietoa:

http://news.eboomwebsolutions.com/news/232.php

http://www.mines.edu/Research/PTTC/newsletters/volume%206/v6n3p4.html

Yksityiskohtainen geologiapainotteinen Online-TV -esitys:

http://www.insinc.com/onlinetv/cspg29june2004/

6 kommenttia:

9:58 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuntuu aika uskomattomalta ajatukselta että Nevadassa voisi vielä olla paljonkin löytämätöntä öljyä. Luulisi että viimeistään 80-lukujen hintapiikin aikaan olisi sekin löydetty kun alaskastakin öljyä on lähdetty etsimään.

 
1:01 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Katso se Online-TV -esitys. Keski-Nevada on geologisesti monimutkainen ja tutkittiin ammoin vain kursorisesti. Niinpä olemassaolevien karttojen perusteella ei ole kuulemma osattu porata oikeista paikoista.

Enpä tosiaankaan tiedä mitä ajatella. Kai me tuosta kuulemme lisää, jos jutussa on perää.

 
1:55 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suhtautuisin aika varauksella. Alueella noita porauksia touhuaa jokin starup-firma nimeltä Eden Energy Corporation josta ei tuntunut löytyvän juuri mitään tietoa verkosta (paitsi että sen osakekurssi on ns. räjähtänyt).

Nyt kun jonkinlainen öljybuumi on meneillään, voisi kuvitella että erilaisia alalla toimivia startup-firmoja ilmaantuu. Vrt. it-buumi ja sen yhteydessä listautuneet huuhaafirmat.

 
3:03 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Keski-Nevadan geologista kartoitusta hoitaa yritys nimeltään Cedar Strat. Alan Chamberlainin esitelmästä on tiivistelmä. .

 
4:21 ip. , Blogger Timo kirjoitti...

Voisiko Ollilan hakeutuminen öljyalalle olla lähtölaukaus todella laajamittaiselle öljykeskustelulle Suomessa?

 
9:32 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Sanottakoon sen verran vielä, etten missään tapauksessa sijoittaisi tuohon yritykseen latiakaan ennen huolellista sen taustojen selvittämistä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu