torstaina, syyskuuta 22, 2005

Meksikonlahdella raivoava hurrikaani Rita on vahvistunut viitoskategorian hirmumyrskyksi. Jatkuvien pintatuulten voimakkuus on noin 265 km/h eli lähes 74 m/s. Mitään merkkejä voimistumisen päättymisestä ei ollut. Todennäköisimmin myrsky iskee maihin Galvestonissa Teksasissa. Mahtaakoha sen ennustetulla reitillä olla kovinkin paljon tärkeää öljyinfraa?

8 kommenttia:

8:43 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

http://i.cnn.net/money/popups/2005/news/rita_map/map.gif

Varmaankin kannattaa käydä nyt tankkaamassa auto ja ostaa lopuilla rahoilla raaka-ainefutuureja.

 
10:48 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuossa olisi vielä parempi kartta:

http://gom.rigzone.com/rita.asp

 
11:17 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kulta lienee OK turvasatama jos homma menee todella käteen. Onko Mandatum Kulta - rahasto mielestänne kuluiltaan liian kallis, vai kannattaisiko tsekata bullionvault.com? Parin sadan gramman harkko olisi tietysti kiva farkkujen pikkutaskussa tai kaulassa :-)

 
12:33 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mandatum kulta on aivan järjetön sijoituskohde kalliilla hallinnointikuluillaan. Katso ennemmin www.ishares.com ja sieltä kulta-ETF. Tai sitten käy www.tavex.fi:stä ostamassa oikeita kultarahoja.

 
7:10 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Juuh, vaan eikös Tavexissa preemio ole ainakin 10% ostettaessa?

 
9:08 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Osaako kukan sanoa missä määrin jenkkimarkkina korreloi Suomen, EU:n, kehittyvän Euroopan ja Venäjän markkinoiden kanssa? Onko linkkiä historialliseen kurssikehitykseen?

On nimittäin alkanut vähän hirvittää tuo jenkkien tilanne ja pitäisi tehdä strategiaa mistä kaikkialta kannattaisi harkita rauhallista vetäytymistä..tiedä sitten mihin irroitetut pennoset pistäisi, bondien kanssa on vähän niin ja näin ja kullassakin on oma riskinsä..ja money market fundeista ei tuotto ole kovin huikea..

 
9:36 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Historiallisesti jenkkimarkkinat ovat korreloineet melko hyvin euroopan markkinoiden kanssa. Mutta menneisyys ei ole tae tulevaisuudesta. Venäjän markkinoilla on taas ollut hyvin pieni korrelaatio amerikan ja euroopan markkinoille, johtuen kaiketi maan raaka-ainepainotteisesta taloudesta. Raaka-aineethan ovat historiallisesti korreloineet heikosti osakemarkkinoiden kanssa.

Kehittyvistä markkinoista omasta mielestäni kiinostavin paikka on Brasilia. Maa saavuttaa tänä vuonna omavaraisuuden öljyn suhteet ja muutenkin maan tulevaisuus energia-mielessä näyttää valoisalta. Toinen mielenkiintoinen paikka on Kanada. Vaikka maan talous onkin hyvin usa-riippuvainen, on se kuitenkin hyvin raaka-aine ja energiapitoinen. Esim. n. 15% jenkkilän maakaasusta tulee Kanadasta ja öljyäkin tulee melkein yhtä paljon mitä lähi-idästä.

 
6:03 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Päivityksiä tilanteesta täällä:

http://www.theoildrum.com/

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu