sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Muutama tunti sitten tuli SubTV:ltä World Poker Tourin Texas Hold'em -finaali. Viimeiset kaksi pelaajaa pöydässä olivat suomalaisia. Panokset olivat satoja tuhansia dollareita. Kaikkein uskomattominta oli, että selostaja kertoi voittajan pelanneen vain kolme vuotta ja kakkoseksi tulleen vain kolme kuukautta. Nettipokerissa amerikkalaisia kynivät suomalaiset ovat aivan tavallinen näky. Ilmeisesti suomalainen kansanluonne sopii pokeriin hyvin.

5 kommenttia:

4:03 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yksi todennäköinen syy on se, että Amerikassa monet aivan tavalliset kansalaiset pelaavat pokeria. Meillä vain asiaan jollain tavalla vihkiytyneet, vaikka tilanne on toki muuttumassa.

Mutta kyllä jenkkien kyniminen on namia :) Vaihtotase kuntoon, sano.

 
2:19 ap. , Anonymous Peter kirjoitti...

Veikkaisin, että suomalaisten osuus pokerihuipulla on väestön määrään suhteutettuna yliedustettuna.

Muut pohjoismaatkin on kovia. Ehkä syynä on se, että täällä pohjolassa on helppo elpailla kortistossa nostaen tukia ja pelata joutessaan päivät netissä.

 
10:26 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Huipputason pokerinpelaajaksi ei päässe ilman korkeaa älykkyystasoa. Veikkaisin, että huippulahjakkaat ovat aliedustettuna työttömien joukossa.

 
8:07 ip. , Anonymous Peter kirjoitti...

Tuossa on kyllä perää. Ehkä mainitsemasi suomalaisten kansanluonne "Tunteita ei näytetä" selittää paremmin, tuon pokerimenestyksen.

Muita syitä väisivat olla korkea koulutustaso (ja korkea älykkyys? korkeakoulutuksen syy vai seuraus), sekä suuri internet tieheys.

 
12:05 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yleisesti tunnettu ja tutkittukin asia on, että mitä pohjoisemmaksi Euroopassa mennään, sitä parempia uhkapeljaajia löytyy. Tämä sopii hyvin käsitykseen näiden alueiden kansanluonteesta ja menestyksekkääseen uhkapelaamiseen vaadittavasta persoonasta. Niin paljon kuin tyypillilisellä Etelä-Eurooppalaisella luonteella onkin hyviä puolia, se ei sovellu pitkäjänteiseen, konservatiiviseen, tunteettomaan ja nöyrään, eli pitkällä tarkastelujaksolla voitokkaaseen pelityyliin.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu