maanantaina, lokakuuta 10, 2005

Etanoli ei voi korvata öljyä . Ei tietenkään ei, paitsi harvoissa Brasilian kaltaisissa trooppisissa ja harvaanasutuissa maissa.

Mona Sahlin on julistanut Ruotsin tavoitteeksi öljystä luopumisen vuoteen 2020 mennessä. Ydinvoimastakin Ruotsi on päättänyt luopua. Ruotsalaiset ...

5 kommenttia:

5:14 ip. , Blogger Matti kirjoitti...

Ruotsissa on poliittisesti hyödyksi antaa räväköitä julkilausumia.

 
6:44 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onko kirjoittajalla tai lukijoilla ennustetta öljyn keskimääräisestä hinnassa ensi vuonna? Onko öljyosakkeet yhä strong buy?

 
7:06 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

En usko öljyn hinnan ensi vuoden keskiarvon olevan alempi kuin tämänkään vuoden. Uskon öljyn hinnan nousevan hieman ja vuoden 2006 keskiarvon olevan 70- 90 dollaria tynnyriltä. Uskon maailmantalouden kasvun nostattavan pikkuhiljaa öljyn hintaa, koska tarjolla oleva raakaöljy painottuu yhä enemmän raskaaseen ja rikkipitoiseen eikä niiden jalostamiseen tarvittavaa lisäkapasitettia valmistu ensi vuoden aikana merkittävää määrää. Öljyn hinnan noususta huolimatta kokonaiskysyntää ja siten öljyn hintaa jyrkkään laskuun kääntävää lamaa ei tule (vaikka maailmantalous hieman jäähtyisikin), koska inflaatio saadaan pidettyä kurissa ja kulutuskysyntä tehostamalla öljyn käyttöä ja siirtymällä yhä enemmän korvikkeisiin. Opec lisää tuotantoa nykyisestä hieman, joskaan ei pysty estämään vähittäistä hintojen nousua. Autonostajien kriittinen massa hylkää kaupunkimaasturien kaltaiset bensarosvot. Taloudellisuudesta tulee tärkeä auton valintakriteeri.

 
8:36 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia näkemyksestä. Itseäni huolettaa jenkkitalous jonka huonontuneet näkymät voinevat sysätä pörssin laskuun. Tekisi mieli laittaa osa rovoista commodityihin pörssilaskun varalta - kultaa saa näköjään hankittua helposti mutta miten onnistuu sijoittaminen hopeaan (suoraan tai epäsuorasti)?

 
10:07 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hopeaan ei vielä ainakaan saa helposti sijoitettua jollei sitten lähde raaka-ainepörsseihin käymään futuurikauppaa. Fyysisen hopean kauppa sijoitusmielessä ei taas Euroopassa oikein onnistu koska siitä joutuisi maksamaan ALV:n. Hopea ETFiä on ilmeisesti jossain vaiheessa tulossa markkinoille.

Jos raaka-aineisiin sijoittaminen muuten kiinnostaa, löytyy Pohjolalta ja Sammolta raaka-ainefutuureihin sijoittavat rahastot. Pohjolan rahasto on enemmän energiapitoinen mitä Sammon. Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on Frankfurtin pörssissä treidattava GSCI-indeksiä seuraava ETF. Lisätietoa löytyy googlettamalla hakusanalla "EasyETF GSCI". Löytyy myös www.xetra.de:stä symboolihaulla "IM2E". GSCI-indeksi koostumuksesta löytyy tietoa osoitteesta www.gs.com/gsci.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu