tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Olisi hauska järjestää ikätovereiden kanssa pitkäikäisyyskilpailu. Osallistujat testamenttaisivat toisilleen jotain pientä kivaa, vaikkapa sillä ehdolla, että kuolevat johonkin rappeutumissairauteen eivätkä väkivaltaisesti tai onnettomuuden vuoksi. Ajattelin palkinnoksi olutkorillista, mutta jotenkin se ei tuntunut sopivalta ottaen huomioon kilpailun aiheen.

1 kommenttia:

5:04 ip. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

Voisin osallistua. Pari vuotta lienee niin pieni ikäero, ettet tarvitse tasoitusta, vai?

Minulla on parempi idea tuohon vedonlyöntiin: sovitaan jokin pieni, muttei täysin merkityksetön summa, jonka jokainen maksaa. Kuitenkin niin, että saadaan kasaan sen verran rahaa, että sen voi sijoittaa esimerkiksi johonkin sellaiseen rahastoon, jossa on 500 euron tms. minimisijoitus.

Viimeinen eloonjäänyt kerää potin. Tehdään sellainen sopimus, ettei rahasto-osuutta saa rahaksi muuten kuin kaikkien elossaolevien yhteisellä allekirjoituksella.

Jos vedonlyöjien keski-ikä on nyt vaikka 33 vuotta, odotettavissa oleva elinikä noin 80 vuotta (tällä hetkellä, huom.), niin kyllä tilastollisesti ajatellen jo joku vetoon osallistuneista on elossa vielä 60 vuoden päästä.

Jos sijoitus valitaan sopivasti, voitaneen saada lähes 10 prosentin pitkän aikavälin tuotto, koska riskistä ei kannata välittää tämmöisessä pelissä. Jos tuotto-odotus on 8.5%, niin 60 vuoden päästä pääoma on yli 130-kertainen.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu