torstaina, marraskuuta 17, 2005

Steve Sailer kirjoitti taas loistavan analyysin Irakin sodan tilanteesta. (Permalink ei toimi, etsi vaikka Googlella "UPDATED: Email from a Marine in Ramadi".)

Ennustan, että USA ei kykene voittamaan Irakin sissisotaa, koska se ei tällä kertaa pysty delegoimaan sissisodassa ratkaisevassa tiedustelutoiminnassa täysin välttämätöntä kidutusta ja paikallistuntemukseen perustuvaa tiedustelutiedon hankintaa paikallisille liittolaisilleen. Irakin hallituksen omat poliisi- ja asevoimat ovat heikot eikä Irakin hallitus juurikaan nauti laajojen kansalaispiirien luottamusta. Irakin sodan pitkittyminen ja siihen liittyvät korruptioskandaalit sekä kasvavat tappiot, jotka johtavat asevoimien rekrytointivaikeuksiin, väsyttävät USA:n kotirintaman ja USA vetäytyy Irakista vuoteen 2015 mennessä.

Nykyteknologia ei mahdollista sissisodan voittamista sivistysvaltiolle sopivilla tavoilla. Klassisia tapoja sissisodan voittamiseen ovat joukkoteurastus ja kiduttamalla ja paikallisten liittolaisten avulla hankittu tiedustelutieto. USA siis joutuu vetäytymään Irakista tai luopumaan sivistysvaltion periaatteistaan eli joukkotuhoamaan esim. kemiallisilla aseilla vähintään useita miljoonia irakilaisia - soveltaen Maon sissisodan periaatetta: paras tapa tyhjentää järvi kaloista on kuivata järvi .

Kenties vuonna 2100 sissisodat voidaan voittaa naurettavan helposti missä tahansa kylvämällä miehitetyt maat täyteen hyönteisiä jäljitteleviä robotteja, joiden avulla voidaan salakuuntella keskusteluja kaikkialla ja seurata kaikkien ihmisten ja ajoneuvojen liikkeitä ja tekemisiä. Hyönteisrobotit voisivat myös tehokkaasti paljastaa räjähteitä ja muita aseita suorittamalla paikanpäällä näytteenottoja sekä kemiallisia analyysejä. Koko miehitys voidaan kenties automatisoida tiedustelutietojen korkeimman tason analyysiä lukuun ottamatta eikä ketään tarvitse lähettää paikanpäälle.

1 kommenttia:

6:39 ip. , Blogger Matti kirjoitti...

Irakin tilannetta mutkistaa se, että niin monella ulkopuolisellakin taholla on sormensa pelissä. Esim. kurdit olisivat loistava liittolainen USA:lle, jos toisaalla ei tarvitsisi välittää Turkista. Luulen että USA lähtee sieltä jo paljon aiemmin, heti kun pystyy menettämättä kasvojaan ja sijoituksiaan. Vaikka sitten Irakin annettaisiin hallitusti hajota. Ennen vuotta 2015 USA on varmasti mukana joissain uusissa sodissa, jotka vaativat resursseja.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu