lauantaina, joulukuuta 10, 2005

Viittaan Veteraaniurheilija -blogin viimeisimpään merkitään.

Pitkän iän salaisuus saattaa 1970-luvulla syntyneille olla bioteknologiassa .

Voi olla viisaampaa keskittyä metabolian hienosäädön asemesta keskittyä kehittämään keinoja ikääntymisen aiheuttamien vaurioiden korjaamiseen. Esimerkiksi vapaiden radikaalien liian tehokas eliminointi voi johtaa ongelmiin, koska solut adaptoituneet käyttämään niitä luemma signalointitarkoituksiin.

Toivon, että kehoni pystyttäisiin pitämään toimintakunnossa ainakin niin kauan, että aivosolujen korvaaminen yksitellen keinokoisilla toiminnallisesti täsmälleen samanlaisilla proteeseilla käy mahdolliseksi. (Muun ruumiin korvaaminen varaosilla vaikka kokonaan lienee paljon helpompaa.)

Minusta on täysin selvää, että ihmisen mieli on ainutkertainen tietoisuuden jatkumo, joka alkaa elämän alussa. Kuolemattomuuden kannalta olennaista on vain tuon jatkumon säilyttäminen. Alusta, jolla mielen sisällöt luovat laskentaprosessit toimivat, on täysin yhdentekevä. (Uploading eli mielen kopiointi toiseen substraattiin ei ole mikään ratkaisu, koska siinä luodaan vain uusi jatkumo - ongelmaksi jää mitä alkuperäiselle tehdään.)

Mielestäni on jokseenkin totaalisen rajoittunutta vain pohtia keinoja elinikäodotteen lisäämisen vain muutamalla vuodella. Nykyään elossa oleville nuorille ihmisille, joiden jäljellä olevan eliniän odote on 40-50 vuotta tai enemmän, saattaa olla mahdollista saavuttaa rajaton elinikä, koska bioteknologian kehitys etenee eksponentiaalisesti kasvavalla nopeudella. Avoin kysymys on vain millä kohdin käyrää olemme nyt. Sitä ei kukaan voi tietää, mutta siihen voi vaikuttaa.

Eksponentiaalisesti nopeutuva kehitys johtuu lukuisten tieteen ja teknologian alojen kiihtyvästä kehityksestä ja synergiavaikutuksista. Keskeisin niistä on tietokoneiden laskentakapasiteetin ajan suhteen eksponentiaalinen halpeneminen. Jos laskentakapasiteetin hinta jatkaa puolittumistaan nykyisellä nopeudella, 40 vuoden kuluttua se on pudonnut miljoonasosaan nykyisestä ja 80 vuoden kuluttua biljoonasosaan. Kertaluokilla halpeneva laskentateho mahdollistaa yhä monimutkaisemman ihmisen tekemän tietotyön automatisonnin. Se merkitsee tieteellisen tutkimustyön tehostumista. Tärkeä rooli on myös mittaus- ja materiaalitekniikalla (joiden kehitys toki myös riippuu vahvasti laskentatehon hinnasta).

TTY:llä on kuluvasta syksystä lähtien muuten ollut bioteknologian koulutusohjelma . Tarjolla olevia opintokokonaisuuksia ovat mm. laskennallinen systeemibiologia, biomittaukset ja kudosteknologia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu