maanantaina, helmikuuta 21, 2005

Tällä elämäntapasinkulla taitaa olla vähän pallo hukassa. Koko ajan se juopottelee ja heräilee milloin minkäkin miehenpuolen sängystä. Sitten se ihmettelee, etteivät hänen suhteensa kestä, vaikka ikääkin alkaa olla jo kohta kolmekymmentä. Mahtaako olla toiseustieteen ylioppilas maineikkaalla Lohtajan yliopistolla?

Vastaan viikonlopun kännimeemiin:

1. Muistatko ekan kännisi? Kerro.

Muistaakseni olin kunnolla humalassa eli kännissä asti lukion toisen luokan keväällä helmikuussa muutaman viikon ennen kuin täytin 18 vuotta. Luokkamme tai oliko peräti koko vuosiluokan käyttöön oli varattu mökkejä Rusthollista. Oli varmaan vanhojen päivän epävirallinen illanvietto. No, minä olin kumminkin varautunut illanviettoon hommaamalla jostain pari pullollista kuivaa vermuttia, joka oli väkevyydeltään siinä parikymmentä prosenttia. Tyhjensin niistä puolitoista illan aikana. En sammunut, kaatunut, haastanut riitaa enkä tehnyt mitään muutakaan ihmeellistä. Muistan kyllä, että sössötin jotain käsittämätöntä parille luokkakaverilleni. Tajusin itsekin sammaltaneeni pahasti. Maailma pyöri. Kotiin lähdettiin taksilla joskus aamuyöstä. Seuraavan päivän krapula oli aivan hirvittävä. Oksentelin noin puoli kymmeneen asti illalla.

2. Millainen olet juovuksissa?

Käyttäytymiseni ei muutu laadullisesti juurikaan. Kaikkein voimakkain vaikutus on väsyminen. Minun täytyy juoda hyvin paljon ja nopeasti ennenkuin ajatteluni ja harkintakykyni alkaa pettää. Olenhan minä sentään kaksinkertainen bonus-go:n Suomen mestari. Syyskuussa 1998 nautin 20 keskiolutta kahdeksantuntisen turnausajan kuluessa ja voitin turnaukseen kuuluneista tasoituspikapeleistä 11/13. Koska pelit pelattiin tarkan aikataulu mukaan, ei ollut mitenkään mahdollista välttää kännissä pelaamista, jos aikoi voittaa. Eroa turnauksessa toiseksi sijoittuneeseen oli viisi bonusta (yksi keskiolut) voittojen määrän ollessa sama. Turnauksen päätyttyä jäin Teekkarisaunan sohvalle nukkumaan. Kävelin kämpille aamuyöllä, kun järjestäjät ajoivat osallistujat ulos. Krapula oli hyvin lievä ja lyhytkestoinen. Syynä oli luultavasti juomisen hidas tahti, opiskelijaelämän mahdollistama kaljoittelu kahtena edellisenä iltana sekä edeltänyt terassikesä.

3. Oletko koskaan vetänyt perseet olalle niin että olet oksentanut / nukahtanut / menettänyt muistisi?

Ks. yllä.

4. Mikä on hulluinta mitä olet tehnyt alkoholin vaikutuksen alaisena?

Ks. yllä.

5. Kuinka usein olet kännissä nykyään?

En koskaan. Juon alkoholia korkeintaan tuopin tai parin verran kerrallaan pubissa noin kerran viikossa tai parissa, tai kotona toisinaan viikonlopun aikana vaimon kanssa kahteen pekkaan yhden pullollisen punaviiniä ruoan kanssa. En nauti kännissä olemisesta. En pidä voimakkaasta huimauksesta, jota tunnen ollessani kännissä. Alkoholitoleranssini on alentunut huomattavasti opiskeluaikojen alkuvaiheesta, koska viikonloppuiset baari-illat ovat jääneet kokonaan pois enkä juuri käy olutterasseillakaan kesäisin.