keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2005

Harvoin tapaan kouluiän kauan sitten ohittaneita ihmisiä, jotka ovat avoimen vihamielisiä yleistietoa kohtaan. Kysyin tällaiselta ihmiseltä kerran, miksi ihmisten, jotka eivät vaivaudu ottamaan selvää yleisistä asioista, pitäisi saada äänestää. Tietenkin hän suuttui ja kyseli, että pitääkö ihmisiä alkaa jakaa kasteihin. Minä olen vakavissani periaatteessa sitä mieltä, että tietämättömien ihmisten ei pitäisi saada äänestää. Tällaisen systeemin käytännön toteutus on sitten asia erikseen.

tiistaina, huhtikuuta 12, 2005

Juho Pennasen wikisivulla Suomen Go-wikissä on hupaisa peli alle kolmevuotiaan kanssa. (Löytyy Googlella helposti. Suoraa linkkiä en viitsi antaa wikispammereiden pelossa.)

sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2005

Eilen ja tänään järjestettiin gon joukkue-SM -kilpailut Otaniemessä. Kanpai ry:n ykkösjoukkue, jossa oli Visalan Kari, Eerolan Simo ja minä, pöytäjärjestyksessä, sijoittui odotetusti toiseksi. Hävisimme finaalissa hallitsevalle mestarille Helsingin go kerhosta (Vesa Laatikainen, Matti Siivola, Lauri Paatero). Hävisin ensimmäisellä kierroksella viiden kiven nimellisestä tasoerosta huolimatta YliGon Miika Nikulalle, 4 kyu, joka pelasi oivallisesti. Loput pelit voitin, myös finaalissa Lauri Paateron, 3 dan. Tulosrivi: 4k- 4k+ 1k+ 3k+ 3d+. Palkintorahat riittivät kattamaan viikonlopun kokonaiskulut pelipaikalle järjestettyjä halpoja ruokailuja ja lauantai-illan kaljoja lukuun ottamatta. Diplomityökiireiselle organisaattorille Esa Seuraselle kiitokset hyvästä työstä ja meikäläisen majoittamisesta.