maanantaina, lokakuuta 24, 2005

Aubrey de Grey on englantilainen Cambridgen yliopistossa työskentelevä biogerontologi. Hän on tunnettu käsitteestä nimeltä SENS eli Strategies for Engineered Negligible Senescence. De Greyllä on myös näppinsä pelissä palkinnossa nimeltä Methuselah Mouse Prize . MPrize annetaan tiedemiehelle tai tiedemiesryhmälle, joka ensimmäisenä onnistuu lisäämään hiiren maksimielinikää. Lahjoituksista kertynyt palkintosumma on tällä hetkellä hieman alle 2 miljoonaa USA:n dollaria. Kontribuutioita otetaan vastaan.
De Grey on myös haastanut skeptikot perustelemaan tieteellisesti miksi SENS ei olisi pätevä strategia. Pätevät perustelut esittävälle on luvassa 20 000 USD. Tarkempaa tietoa tästä haasteesta löytynee SENS-linkin takaa. Toistaiseksi yrittäjiä ei ole ilmaantunut.

Nythän on nimittäin niin, että biologinen ikääntyminen on kuolemaan johtava rappeutumissairaus. Hitaasti mutta varmasti se tuhoaa ihmisen henkisesti ja fyysisesti. Ihmisillä on taipumus hyväksyä asia ja selitellä se parhain päin, koska näihin aikoihin asti biologisen ikääntymisen parantamisesta ei ole ollut yhtään minkäänlaista toivoa. The Danimal esitti kerran ajatuskokeen biologisesta aseesta, joka tekee nopeasti biologisesti nuoresta ihmisestä vanhuksen. Sellaista pidettäisiin todennäköisesti mitä kammottavimpana aseena.

Biokonservatiivien ajatusmaailmaa ei varmaan mikään fiktiivinen teos havainnollista paremmin kuin Asimovin romaaniin perustuva elokuva Bicentennial Man , joka esitettiin uusintana eilen televisiossa. Pääosassa on - kukapa muu kuin sokerilla kuorrutettujen koko perheen amerikkalaisten konservatiivisten nykymoraliteettien vakiokasvo Robin Williams.