keskiviikkona, marraskuuta 23, 2005

Viime viikonloppuna järjestettiin perinteinen Kani kuutonen-turnaus . Olin yksi järjestäjistä ja myös pelasin. Rankka viikonloppu. Lainasin isältäni auton, jolla kuljetin brittejä lentokentältä ja takaisin sekä lastin tyhjiä pulloja Teekkarisaunan illanvietosta kauppaan. Sunnuntai-iltana turnauksen päätyttyä vein britit ajelulle Pispalaan ja syömään kosken rannalle Siperiaan (kauppakeskus). Ulkomaalaisia turnausvieraita oli kolme, Baileyn äiti-poika -parivaljakko Lontoosta ja Suomi-fani Ian Davis Belfastista. Pauline oli samalla myös turnausosallistujien ikäpresidentti, tietääkseni lähes 85-vuotias. Pauline aloitti gon pelaamisen yli 70-vuotiaana. Hän kiertää poikansa kanssa lukuisissa turnauksissa ympäri Eurooppaa joka vuosi.

Osallistujia oli 68 huolimatta aivan liian myöhäisestä tiedotuksesta eli 11 enemmän kuin viime vuonna, jolloin turnauksen paikka kalenterissa oli vielä tammikuussa. Ensi vuonna Kani6:sta ei järjestetä vaan sen sijaan Tampere saa järjestettäväkseen lokakuussa TOYOTA - IGS-PandaNet European Go Tourin osakilpailun. Uskallamme arvioida, että silloin kotimaisia osallistujia saattaisi olla noin 80 ja lisäksi ulkomaalaiset, joita vuoden 2004 kokemuksen perusteella voidaan odottaa 5-10 henkeä. 100 osallistujaa ei ole aivan mahdoton tavoite. Juuri päättyneen turnauksen ylijäämällä voimme esimerkiksi palkata ammattilaisen kommentoimaan pelejä. Alustavia neuvotteluja on jo käyty.

Steve Sailer hahmottelee periaatteet ja menetelmät etnisten konfliktien ratkaisemiseksi . En voisi olla enempää samaa mieltä.