perjantaina, joulukuuta 16, 2005

Maailmalta kuuluu, että prosessorinvalmistajat ovat siirtymässä moniydinprosessoreihin. Kellotaajuuden kasvattaminen ei oikein enää onnistu lämpöongelmien takia. Välimuistin lisäämisessä on luemma paljon potentiaalia.

Seurauksena on tietysti, että ohjelmistot suunnitella pitää rinnakkaisprosessointia hyödyntäviksi. Se on kaukana helposta ja aikaa kuuluukin varmasti ohjelmistosuunnittelijoiden kouluttamiseen rinnakkaisohjelmointiin ja pätevien työkalujen laadintaan. Kaikki ongelmat eivät edes tehokkaasti rinnakkaistuvia, vaikkakin onneksi monenlaiset resurssisyöpöt tehtävät ovat, kuten tietokonegrafiikka, ja ihan tavallisten työasemien ja PC:eiden pyörittäminen.

Supertietokonemaailmassa rinnakkaisuudessa ei kuitenkaan ole mitään uutta. Supertietokoneiden tehokkuudessa ei ole ennenkään ollut kellotaajuudella paljoakaan tekemistä.

keskiviikkona, joulukuuta 14, 2005

Today's Stem Cell Research.

maanantaina, joulukuuta 12, 2005

Iranin demokraattissa vaaleissa valittu presidentti on vaatinut Israelin täydellistä tuhoamista. Samanaikaisesti Iran yrittää rakentaa ydinaseita. Venäjän tarjoama ratkaisu eli reaktorikelpoiseksi rikastetun uraanin toimittaminen Venäjän maaperällä olevista rikastuslaitoksista, ei kelpaa Iranille, joka haluaa rikastaa ydinpolttoaineensa itse. Israel on ilmoittanut olevansa valmis tuhoamaan Iranin rikastuslaitokset. USA ja EU:han ovat yrittäneet taivutella Irania luopumaan ydinaseohjelmastaan tuloksetta. Iran näköjään haluaa haastaa riitaa koko maailman kanssa.

Mielipiteeni Iraniin hyökkäämisestä on kääntynyt päinvastaiseksi. Jos Iranin johtoa ei vaihdeta ja jollei Iran ryhdy vilpittömään yhteistyöhön, ottaen huomioon sen itse tunnustaman innokkuuden käyttää ydinasetta toisen valtion tuhoamiseen, Iranin rikastuslaitokset täytyy tuhota. Jos Iranin johto päättää käyttää siviilejä ihmiskilpinä rikastuslaitoksiaan suojellakseen, niin sittenpä käyttää. Itsepä ovat soppansa keittäneet, kun valitsivat kansanäänestyksessä nykyisen kahelin presidenttinsä entisen maltillisemman järkimiehen sijaan. Tarvittaessa ne rikastuslaitokset on tuhottava vaikka taktisin ydinasein riippumatta täysin siitä, missä Iranin alueella ne sijaitsevat. Jos Iranin johto sijoittaa ne Teheranin keskustaan, niin sitten pommitetaan Teheranin keskustaa, kunnes siitä on jäljellä vain kraateri.

Shia-Islam on yksi maailman aggressiivisimmista suurista uskonnoista. Marttyyrien palvonta on shialaisuudessa keskeistä. Kun Israel valtasi Etelä-Libanonin, PLO osoittautui köykäiseksi vastustajaksi. Shialainen Hizbollah-järjestö teki miehityksen Isrealille sietämättömäksi loputtomilla itsemurhapommituksilla. Shia-islam on Iranin valtionuskonto. Suuri enemmistö iranilaisista on shioja. Heidän ja heidän valitsemansa presidentin näkökulmasta kansanitsemurha saattaa olla mitä rationaalisin, loogisin ja tavoiteltavin valinta. Siihen he näköjään pyrkivät. Toivottavasti he eivät pakota muuta maailmaa tuhoamaan heitä, mutta pelkäänpä, että ennen pitkää vaihtoehdot käyvät vähiin.

J.K. Tässä yhteydessä muuten haluaisin muistuttaa kaikkia päristelijöitä ja bensantuhlaajia siitä, että he paitsi edistävät öljyvarojen hupenemista, ympäristön saastumista ja ilmaston lämpenemistä myös sponsoroivat Iranin kaltaisia terroristivaltioita omasta taskustaan. Kertokaahan, autoilijat, miltä teistä tuntuu tunkea rahaa ydinaseita tavoittelevien fanaatikkojen taskuihin?

Tänään hiihtolenkillä päätin kokeilla yhdessä raskaassa ylämäessä mihin pulssini nousee. Mäen päällä sykemittari näytti 196. Täytyypä kokeilla nouseeko se kahteensataan. Lihasten maitohapot eivät vielä nousseet sietämättömän korkeiksi. Edellinen ennätys 193 oli 4-5 vuoden takaa, kun kiipesin Pispalan harjulla juosten yhtä jyrkkää ja upottavaa hiekkaista ylämäkeä. Hiihto rasittaa sydäntä paljon kovemmin kuin juoksu saati pyöräily siksi, että hiihto työllistää suurempaa osaa lihaksistosta.