tiistaina, tammikuuta 31, 2006

Arlan maitotuotteet ovat erittäin hyviä. Suosittelen.

4 kommenttia:

12:11 ip. , Blogger Rebyk kirjoitti...

Jyllands-Posten pyysi anteeksi muslimeilta.

 
12:30 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kauheata ja alistavaa niputtamista! Olisi pitänyt pyytää anteeksi vain niiltä muslimeilta, jotka olivat loukkaantuneet. Tai oikeastaan vain niiltä, jotka olivat jollain teolla osoittaneet loukkaantuneensa ja nimenomaan tästä asiasta.

Eikö tähän mennessä olla aina tolkutettu, ettei jonkin uskonnon harjoittajien osajoukon teoista saa millään seurata tekoja tai julkilausumia, jotka koskevat koko joukkoa?

Hienoa miten naurettavaksi tuokin uskonto tekee itsensä. Tällaiset skandaalit herättävät inhoa lopulta kaikkia uskontoja kohtaan, mikä on tietenkin paras mahdollinen tapa päästä niistä eroon.

Uskontoja ei pidä suvaita muuten kuin muodossa, jossa niistä ei seuraa mitään käytännön arvovalintoja. Siis lähinnä perhetraditioina. Suurin osa uskonnonharjoitusta onkin ollut sellaista jo pitkään, varsinkin sivistyneessä maailmassa.

Kiinnostavaa kyllä, islamilla on tässä paljon ansioita. Erilaiset kiukuttelut kristillisistä rituaaleista jne. oikeastaan johdattavat siihen suuntaan, ettei uskonto sinänsä saa olla perusteena sivullisia koskeville valinnoille ja päätöksille.

Samalla keräävät omalle uskonnolleen ja uskonnon harjoittajien älyllisille kyvyille käytännössä universaalia halveksuntaa. Uskonnollisuus aletaan nähdä mielisairautena, mitä se tietenkin onkin.

 
11:43 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minkähän takia kukaan ei ole vielä ehdottanut pilapiirroskohun ratkaisuksi ydinaseita? Nykyään maltillisilla muslimeilla ei ole juurikaan kannustetta panna radikaaleja kuriin. Päinvastoin, kun köyhyyttä pidetään ääriliikkeiden syynä, jokainen terrori-isku ja rettelö saattaa jopa hyödyttää niitä uskovaisia, jotka eivät satu olemaan suoraan maailmanpoliisin etsintälistalla.

Massiivinen siviiliväestön kärsimys on perinteisestikin ollut tehokas mielipiteiden muuttaja. Jos tehtäisiin vaikka niin, että joka päivä kun riehutaan ja uhkaillaan, pudotettaisiin vetypommi johonkin muslimimaailman miljoonakaupunkiin, ihmiset alkaisivat ehkä ajatella ettei uskonkiihko oikein kannata. Muinaismuistoja tietenkin kävisi sääliksi.

Eihän sitä tiedä voiko verrata, mutta toinen maailmansotakin teki aika puhdasta jälkeä kinoista, jotka olivat vaikuttaneet Euroopan suurvaltojen välillä vuosisadat. En tietenkään tiedä olisivatko ydinaseet halpa ratkaisu, mutta ainakin niitä riittää ja muutenkin happanevat varastoihin. Ehkä ydinsota on mainettaan parempi.

Asioissa on tietenkin monia puolia, mutta ainahan sitä voi leikkiä ajatuksilla. Todennäköisesin vasta-argumentti tälle on se, että maailma jossa ydinaseita voidaan realistisesti odottaa käytettävän on epätehokkaampi kuin sellainen, jossa ne ovat tabu. Varustautuminen ja varautuminen maksaa. Voi hyvin ollakin niin.

Tämä on tietenkin vain leikkimielinen skenaario, eikä kenenkään tarvitse kannattaa tai vastustaa. Tietenkään.

 
2:41 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Luultavasti ydinsota onkin mainettaan parempi. On kai niitä ydinpommeja paukuteltu ilmakehässäkin satoja kertoja eikä maailma ole siihen loppunut. Hiroshima ja Nagasaki ovat nykyään kukoistavia suurkaupunkeja.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu