maanantaina, tammikuuta 09, 2006

Suosittelen muuten blogia Peak Oil Debunked , jossa on hyviä asiapitoisia artikkeleita energiakysymyksistä.

5 kommenttia:

2:22 ip. , Blogger pkkkk kirjoitti...

Huomaa hyvin miten paljon Peak Oil -ilmiö muistuttaa Y2K:ta. Todellinen olemassaoleva ongelma, mutta kaikenmaailman höyrypäät näkevät sen maailmanloppuna, muuttavat metsään pyssyn kanssa asumaan ja saarnaavat miten rahat kannattaa sijoittaa kultakolikoihin.

Ydinvoimaosakkeet (esim. Areva ja Cameco) ovat muuten taas nousseet mukavasti.

 
2:37 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Niinpä niin. Viime viikkoina Euroopan lehdistössä syntynyt kohu Ukrainan ja Venäjän kaasukiistasta osoittaa, ettei liiallista riippuvuutta Venäjän kaasusta pidetä toivottavana. Se tasoittaa tietä ydinvoimalle.

 
5:45 ip. , Blogger altair kirjoitti...

Myös junior uraanikaivosyhtiöt ovat raketoineet viimeaikoina. Seuraavasta blogista käy hyvin ilmi millaisella asenteella rapakon tuolla puolen käydään kauppaa:
http://localstocks.blogspot.com

 
10:50 ip. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

Kulta on korkeimmassa hinnassaan sitten 1980-luvun alun öljykriisin. Nyt ei ole edes mahdollista tapahtua mitään poliittista muutosta, joka tasoittaisi öljyn hinnan.

Kuten sanoin aiemminkin, peak oil ei ole mielenkiintoinen ilmiö sinänsä, vaan mielenkiintoista on se, missä kohtaa kysyntäkäyrää liikutaan. Ja kun katsoo menoa täällä eteläisellä pallonpuoliskolla, niin ei homma ainakaan parempaan päin ole menossa.

 
11:09 ip. , Blogger pkkkk kirjoitti...

Yksi pointti tuossa kullan hinnannousussa edellisen öljykriisin aikaan on se, että 70-luvun alkuun asti kullan omistaminen oli jenkeiltä kielletty. Se vapautettiin sitten 70-luvun alussa jonka jälkeen sen hinta alkoi nousemaan. Samalla dollari poistettiin lopullisesti kultakannasta.

Eli pitäisi miettiä missä määrin edellinen kullan hinnannousu johtui tästä, eikä niinkään mistään öljykriisistä.

Yksi teoria tuolle kullan tämänhetkiselle hinnannousulle on se, että nyt kiinalaiset ovat voineet alkaa hankkia kultaa samalla tavalla mitä jenkit 70-luvulla ja se alkaa näkyä kysynnässä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu