tiistaina, tammikuuta 03, 2006

Varsin mielenkiintoisia mielipidetutkimusten tuloksia Britanniasta Lontoon pommi-iskujen jälkeen. Mielipiteitä kysyttiin Britanniassa asuvilta islaminuskoisilta siirtolaisilta.

4 kommenttia:

10:28 ip. , Anonymous jaakkeli kirjoitti...

Uhh-huh. Artikkelihan ensin lainaa tilastoja, joiden mukaan suureen muslimikammoon ei ole syytä, ja sitten lopuksi rupeaa fantasioimaan jostakin "islamistihelvetistä" jota nimenomaan ei tilastojen mukaan ole.

Tilastoistahan ollennaista on se - VAIN se - miten muslimit vastaavat verrattuna ei-muslimeihin. Muuten ollaan samassa sarjassa kuin saudijohtajat, joiden mukaan naisten ei voida antaa ajaa autoa, koska länsimaiset tutkimuksethankin jo osoittavat, että naiset aiheuttavat järkyttävän paljon onnettomuuksia - melkein puolet kaikista auto-onnettomuuksista! Mikään nahkapäätä ja hakaristitatuointia lukuunottamatta tuskin voisi olla parempi kuolaavan typeryksen tunnusmerkki kuin "epäilyttävien" tilastojen esittely vertaamatta niitä valtaväestön tilastoihin.

Verrataanpa vaikka minuun. No,

"Muslims who see the 7/7 bombing attacks in London as justified on balance: 6 percent."

No, ei. Tunnen kuitenkin suomestakin koko joukon puhtaita suomalaisia, jotka ovat sitä mieltä että iskut olivat eivät vain hyväksyttäviä, vaan toivottavia ja täysin ansaittuja - mikä prosentti suomalaisista vastaisi kyllä? Ei todellakaan nolla, vaikka tuskin kutienkaan 6 %. Jälkimmäisen kyselyn 2 % olisi jo lähellä.

"Understand "why some people behave in that way": 56 percent."

Minäkin sanoisin kyllä...

jne. Ylipäänsäkin vastaukset vaikuttavat siltä, että useimpiin saataisiin vain hieman pienemmät prosentit "huolestuttaville" vastauksille; minäkin, militantti ateisti, antaisin useimpiin sen "huolestuttavan" vastauksen ja olisin mukamas "helvetillinen islamisti". Aivan epäilemättä kysyen brittilän valtaväestöltä jättäen jok'ikisen muslimin pois saataisiin edelleen prosentit, jotka saisivat nämä muslimiuhasta fantasioivat alarmistit yhtä lailla kiljumaan islamistihelvetistä - niin ja niin moni pitää nyky-yhteiskuntaa rappeutuneena, katsokaa miten kamalaa (hupaisinta on, että varmasti moni näitä artikkeleita levittelevä itse vastaisi "länsimaiden rappioon" ehdottoman "kyllä"n jo sen takia, kun länsimainen kulttuuri päästää näitä vääräntyyppisiä ihmisiä jatkuvasti sisään "monikulttuurisuuden" nimissä).

Ainoa vastaus, joka minusta vaikuttaa huolestuttavalta, on 73 % siihen, kuinka moni kertoisi poliisille suunnittellusta terroristihyökkäyksestä - selvästikin muslimivähemmistö pitää yhtä. Tulos ei ole mitenkään erikoinen maahanmuuttajille, joilla on yleensäkin tapana muodostaa suljettuja yhteisöjä jotka eivät jäsenistään poliisille kantele, mutta terrorismi koskettaa myös valtaväestöä.

PS. Nopean maahanmuuton salliminen satoja vuosia jälkeenjääneistä kulttuureista on minusta silti äärimmäisen huono idea. Tämä kysely vain ei sitä muslimien osalta osoita.

 
10:48 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Tähän kyselyyn viittaamisen tarkoitus ei ollut osoittaa mitään vaan tarjota tietoa.

 
11:14 ip. , Anonymous jaakkeli kirjoitti...

No, sitä varten oli linkitetty artikkeliin, jossa mentiin paljon pidemmälle kuin tiedon tarjoamiseen...

 
11:20 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Minä en edes ole vielä kokonaan lukenut itse sitä artikkelia. Löysin linkin siihen muualta ja päätin viitata siihen, koska siinä oli selostettu kyselyä mielenkiintoisesta aiheesta.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu