keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Sixteen-Volts-per-Minute kirjoitti jokunen päivä sitten lukeneensa kirjan virtuaalitodellisuudesta, jossa käsiteltiin virtuaalimaailman simuloinnin laskennallisia vaatimuksia. Kuulemma sadan valovuoden läpittaisen maailman simuloiminen vaatisi koko maailmankaikkeuden aineen valjastamista laskentaan. Ilkka tuntui uskovan, että tuo on pätevä perustelu väitteelle, että virtuaalitodellisuuteen ei haluta muuttaa sankoin joukoin asumaan. Koska mikään Ilkan keksimä ratkaisuehdotus, kuten maailman osittainen simuloiminen siltä osin, kun joku on siihen osallistumassa, ei ollut hänen mielestään tyydyttävä.

Entäpä se, että ihmisille tarkoitettua virtuaalimaailmaa ei mallinnettaisikaan alkeishiukkastasolta ylimmille tasoille asti? Maailma ihmisen aisteilla havaittuna on todella rajusti yksinkertaistettu abstraktio todellisesta maailmasta. Vaikka sellaisessa virtuaalimaailmassa ei voisikaan käyttää elektronimikroskooppia, niin mitä se haittaisi.

1 kommenttia:

7:53 ap. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

Kai elektronimikroskoopin voisi silti simuloida. Se, mitä elektronimikroskooppi näyttäisi, ei välttämättä määräytyisi mistään alkeistason simulaatiosta, vaan olisi vain jokin kanonisen esitysmuodon mukaan laskettu interpolaatio siitä, mitä makromaailman simulaatiossa tapahtuu.

Tarkoitan sitä, että tavallaan maailmassa olisi tekstuuri, jota ei kuitenkaan laskettaisi ja simuloitaisi kuin vain silloin, kun se olisi oikeasti tarpeen. Muulloin käytettäisiin korkeamman tason approksimaatiota.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu