perjantaina, toukokuuta 12, 2006

Jääkiekon ja curlingin kansainväliset arvoturnaukset ovat ainoat urheilukilpailut, joita seuraan televisiosta. Katsomosta en seuraa mitään. Vaikka jääkiekon fanikulttuuriin kuuluu ala-arvoinen räyhääminen, se ei haittaa, koska kotikatsomosta käsin sen kanssa ei joudu mihinkään tekemisiin. Myös huippujääkiekkoilijoiden joukossa on juorulehtien palstoille päätyviä törppöjä ja ääliöitä. Nämä seikat eivät kuitenkaan kumoa sitä, että jääkiekko on yksi maailman katsojaystävällisimmistä urheilulajeista ja jääkiekon kansainväliset arvoturnaukset erinomaista viihdettä.

Suomalaisten jääkiekkoturistien sikailu Riiassa on päätynyt lehtien palstoille. Myös paikalliset osaavat. Eilinen Kanada-Latvia -ottelu jouduttiin keskeyttämään ainakin kaksi kertaa, koska yleisö heitteli rojua jäälle. Viivytysten takia Yleisradion lähetysaika ei riittänyt ja kisalähetys keskeytettiin kolmannessa erässä, kun Kanada oli 8-0 johdossa. Tuollainen käytös on poikkeuksellista. Olen seurannut jääkiekon MM-kisoja säännöllisesti yli 20 vuotta enkä muista kertaakaan ottelun joutuneen keskeytetyksi yleisön roskienheittelyn takia.

Eilen televisiossa englantilainen jalkapallohuligaani kertoi motiiveistaan. Kuulemma tappeluiden lopputulokset ovat paljon mielenkiintoisempia kuin itse suosikkijoukkueiden pelien tulokset. Tappeluita ei oleta henkilökohtaisesti. Haastateltava huligaani kertoi majoittaneensa kotiinsa toiselta paikkakunnalta tulleita huligaaneja, joiden kanssa tapeltiin päivällä. Tuon selityksen mukaan siis kyseessä on jonkinlainen hyvin löyhästi jalkapallon ympärillä pyörivä tappelu-urheilu.

Sellaista on hoi polloin öyhötys: äänekästä mutta loppujen lopuksi varsin harmitonta. Tuhovaikutuksiltaan intellektuellien hulluudet edustavat ihan toista kertaluokkaa.

2 kommenttia:

8:18 ip. , Blogger tommi kirjoitti...

Jäähallissa voi syödä makkaraa. Mmm, nestekaasugrillimakkaraa.

Itse en käy otteluissa koska pelkään, että muistoni ovat menneet pilalle. Käsittääkseni nykyään siellä on amerikkalaistyylisiä cheerleadereita, siis niitä sätkyttelijöitä. Voin tietenkin olla väärässä.

Ehkä kannattaisi käydä jossain kolmosdivarin pelissä. Sellaisessa, jossa yleisö lähinnä murjottaisi ja missä tietenkin myytäisiin nestekaasugrillissä paistettua makkaraa.

ps: aika tyypillistä tuo tarkoitushakuinen uutisointi nimenomaan meidän kamalien junttisuomalaisten sikailuista. Olen huomannut, että naiset ovat paljon huonompia toimittajia kuin miehet. Heidän jutuissaan on enemmän perustelemattomia tunteisiinvetoavia faktaväitteitä.

Kirjoitan tästä omankin jutun joskus jos jaksan hankkia riittävästi tietoa tueksi. Jos perustaisin lehden, en palkkaisi yhtään naista toimittajaksi.

 
11:21 ap. , Blogger Rebyk kirjoitti...

Tuosta englantilaisesta jalkapalloon liittyvästä öyhötyksestä kertoo elokuva The Football Factory.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu