tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Somalialaissyntyiseen alankomaalaisparlamentaarikko Ayaan Hirsi Aliin kohdistuva poliittinen ajojahti on johtamassa siihen, että hän joutuu luopumaan paikastaan parlamentissa ja jopa Alankomaiden kansalaisuudesta. Perusteena on se, että hän valehteli pakolaishakemuksessaan tullessaan suoraan Somaliasta eikä Kenian kautta. Tätä seikkaa hän ei ole julkisuudessa salaillut ollenkaan vaan tuonut sen julki haastatteluissaan moneen kertaan jo vuosien ajan. Ajoitus viittaa poliittiseen motivaatioon.

Ayaan Hirsi Ali on kertaalleen valittu Vuoden Eurooppalaiseksi työstään muslimimaahanmuuttajanaisten oikeuksien puolustajana. Tänä keväänä häntä kuitenkin alettiin ajaa ulos asunnostaan sillä perusteella, että hän "vaaransi" muut kerrostalon asukkaat vetämällä puoleensa hänen henkeään uhkaavia islamilaisia terroristeja. Nyt häntä ollaan ajamassa ulos parlamentista ja riistämässä häneltä kansalaisuutta. Alankomaalaiset luulevat olevansa turvassa uhraamalla Hirsi Alin (ja samalla muslimimaahanmuuttajanaisten oikeudet). Saattaa kuitenkin olla, että tuollainen selkärangattomuuden osoitus pelkästään rohkaisee muslimifundamentalisteja toimimaan entistäkin röyhkeämmin.

Samaan aikaan Euroopassa (Belgiassa) katolinen kirkko kampanjoi näkyvästi laittomien, pääosin Lähi-Idästä peräisin olevien siirtolaisten maastakarkottamista vastaan. Britanniassa oikeus päätti myöntää lentokoneen kaapanneille afganistanilaisille turvapaikan.

Eurooppaan siis voi päästä siirtolaiseksi syyllistymällä raskaisiin rikoksiin ja toisaalta täältä voi lentää ulos arvostelemalla nykyistä maahanmuutto- ja integraatiopolitiikkaa. Näin siis vuonna 2006. Puistattaa ajatellakin millainen tilanne saattaa olla vuonna 2026 tai 2036.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu