maanantaina, kesäkuuta 05, 2006

Britanniassa jonkun laholatvaisen muslimiporukan älähdettyä, että risti valtakunnan lipussa symboloi verenhimoisia ristiretkeläisiä, eräät suuret brittiläiset yhtiöt ovat käskeneet työntekijöidensä pitämään lippunsa piilossa muslimien reaktion pelossa.

Ilmeisesti tämä tämmöinen on sitten ihan fiksu tapa antaa 30 vuotta maassa asuneille tulokkaille vähän vapauksia, pitäen kuitenkin mielessä pitkän aikavälin tavoitteen sivistää heidät ihmisten tavoille.

Tuollaisista naurettavuuksista rakentuu paskapato, joka purkautuessaan saattaa johtaa johonkin todella hirvittävään.

9 kommenttia:

8:28 ap. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

Minusta ristit lipuissa itseasiassa ovat vastenmielinen jäänne ristiretkistä. Sääli, että moinen paskasakki on ottanut asian omakseen, fiksumpien ihmisten asiana siihen olisi voinut yhtyäkin.

Tällä tavalla ruumismi haittaa järkevää yhteiskunnallista keskustelua.

 
9:20 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Heh, ehdotan, että Britannia korvaa Union Jackin oma-aloitteisesti pastellivärisellä hymynaamalla, jonka yllä lukee "Have a nice day!".

 
9:27 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Itse asiassa muuten Union Jack kokonaisuutena viittaa Englannin ja Skotlannin personaaliunioniin vuodelta 1603. Ristien aiheena on Pyhien Yrjänän, Andreaksen ja Patrikin ristit. Kaikki näistä henkilöistä elivät satoja vuosia ennen ristiretkiä.

Lisätietoa:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Union_Jack

 
10:41 ap. , Blogger Jari kirjoitti...

Väitteessä on vinha perä. Ainakin Temppeliritarit ovat käyttäneet Pyhän Yrjön ristiä tunnuksenaan.

Wikipedian suomenkielinen artikkeli. Huomaa sinetin ratsastajien kilpien tunnukset.

Vaatimukset poistaa risti lipusta näen kuitenkin kohtuuttomina. Aivan samalla tavalla monien muslimimaiden lipuissa on puolikuita, jotka ovat ovat vastenmielinen muistutus Espanjan valloituksesta.

 
11:03 ap. , Blogger Rebyk kirjoitti...

Epäilemättä ristiretkillä käytettiin ristejä lipuissa, mutta jos aletaan kaivella vanhoja, muistaakos joku, mitä se risti symboloi jo tuhat vuotta ennen ristiretkiä? Onko käytössä oleviin lippuihin valittu risti aikoinaan siksi, kun kerran ristiretkilläkin oli risti lipussa, vai onko symboli valittu esimerkiksi Suomen lippuun jostain muusta syystä?

Olisikin jännä tietää, mitä niiden ristien tilalle pitäisi sitten vaihtaa. Ehkäpä joku alkaa pian ajaa Suomen siniristilipun muuttamista toisenlaiseksi, mutta ilmiselvin vaihtoehto eli leijona on jo huhun mukaan kielletty jossain suomalaisessa koulussa (koitan kaivella lähteen) uusnatsisymbolina. Muutama vuosi sittenhän joku kaupallisti onnistuneesti leijonakuvion vaatteissa ja koruissa ilman viitteitä esimerkiksi jääkiekkomaajoukkueen tunnukseen, ja näiden vaatteiden käyttö kenties korreloi kantajansa poliittisten mielipiteiden kanssa.

 
11:12 ap. , Blogger Rebyk kirjoitti...

Jari, emme tietenkään voi käyttää samoja argumentteja takaisin, koska kristityistä kulttuureista lähtöisin olevat valkoiset miehet ovat määritelmällisesti riistäjiä ja ristiretkeläisiä, ja "alistettujen" kulttuurien symbolit edustavat vain urheutta ja vapautta.

Oleellisempi ero on tietysti se, kummanko kulttuurin edustajat ovat käytännössä muuttaneet toiseen valtioon ja alkaneet siellä vaatimaan alkuperäisen kulttuurin symbolin poistamista valtion tunnuksista, kun kerran alkuperäinen kulttuuri antaa mahdollisuuden tällaiseen vaatimukseen ilman pelkoa rangaistuksesta.

 
3:33 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Theodore Dalrymplen uusin kolumni aiheesta islam.

 
12:17 ip. , Blogger Punainen Nörtti kirjoitti...

Ristit lipuissa ovat jäänne muinaisten roomalaisten teloitusvälineistä. Kieltämättä lippuja voisi hiukan uusia, ja pistää sen ristin tilalle vaikkapa sähkötuolin tai sellaisen myrkkyruiskevehkeen. Mosambik näyttäisi olevan oikealla tiellä.

 
2:56 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Kaasukammio on toinen vaihtoehto. Sekin on nykyisin käytössä oleva teloitusväline. Ongelmaksi jää kuvata kaasukammio siten, että se todella näyttää kaasukammiolta eikä vaikkapa gondoli-malliselta hiihtohissiltä.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu