keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Viime viikonloppuna pelattiin Toyota-Pandanet European Go Tourin Tampereen osaturnaus. Olin mukana järjestelyissä, jotka menivät pääosin ongelmitta. Pelasin myös ja tulos oli tyydyttävä, joskin mahdollisuuksia parempaankin vastustajat tarjosivat. Vahvuuslukuni (GoR) 2227 pysyy täsmälleen ennallaan, joten pohja on hyvä joulukuun Lontoon TPEGT:iä varten. (Minäkin olen gorrin metsästäjä)

Uusi osallistujaennätys 91 saavutettiin. Kasvua edellisestä kerrasta toissa vuonna oli 29. Nykyisellä osallistujamäärällä olemme TPEGT-osakilpailujen keskikastia. Suurin on Pariisin lopputurnaus, jossa on tavallisesti ollut 300 osallistujaa. Seuraavaksi suurin on ollut Hampurin turnaus 200 osallistujalla. Brno ja Lontoo ovat yleensä yltäneet 130-150 osallistujaan. Vuosikymmenen loppuun mennessä Tampereen turnaus voisi kasvutrendin jatkuessa päästä Lontoon ja Brnon kokoluokkaan. Osallistujamäärän kasvu ruokkii helposti itseään, koska palkintosummia voidaan kasvattaa ilman täydellistä riippuvuutta sponsorirahoista, mikä houkuttelee huippuamatöörejä ja puoliammattilaisia vähän kauempaakin, mikä puolestaan huokuttelee paikallisia suuruuksia. TTY:n laskuharjoitusluokkiin Tieto- ja sähkötalossa mahtuisi kyllä helposti satoja pelaajia lisää. Pelaajistomme kotimajoituskapasiteetti ei riittänyt edes tämänvuotisen turnauksen tarpeisiin vaan jouduimme käyttämään "Hotelli Tornin" hätämajoitustilaa. Tulevissa turnauksissa järjestänemme majoitusta TTY:n pommisuojaan, josta ei tila ihan heti lopu.

Ulkomaalaisia osallistujia oli 13: neljä venäläistä, kaksi ruotsalaista, kolme brittiä, yksi irlantilainen, yksi saksalainen, yksi sveitsiläinen ja yksi Saksassa asuva korealainen huippuamatööri.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu