keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Terveisiä vaan Kanadan Ilkalle. Suomessa on nyt lämmintä ja aurinkoista. Nyt on ulkona +16 C. Seinänvierustojen lämpömittareissa (varjossa) on nähty hieman lämpimämpiäkin lukemia. Tampereella on vielä järvet jäässä, joskin ne ovat rannoilta nopeasti sulamassa. Eron näkee, kun käy samalla paikalla peräkkäisinä päivinä. Yhtenäistä lumipeitettä ei enää ole missään. Ojat, pellot ja tienpientareet ovat lumesta vapaat. Parkkipaikoilla on toista metriä korkeita soran peittämiä lumikasoja. Metsissä on vielä laikuittain lunta. Notkoissa voi olla vielä monta kymmentä senttiäkin. Koivistonkylän ja Hervannan välinen metsäautotie oli suurimmaksi osaksi polkupyörällä ajettavassa kunnossa viime perjantaina. Yhden lumisohjoisen alavan kohdan ja sen keskellä virtaavan vuolaan sulamisvesistä muodostuneen puoron ylitin ottamalla vauhtia ja ajamalla sen yli. Suolijärveltä päin saavuttaessa juuri (noin 100 m ennen sähkölinjalle tuloa) olevaa suurta alamäkeä ennen on varjoisa alava kohta, josta ei varmasti juuri nyt pääse kuivin jaloin ilman kumisaappaita, joten kulkureittinä tuo metsäautotie lienee tukossa vielä viikon tai pari. Viime viikolla siinä oli vielä riittävästi kovaa lumipohjaa.

Tällä viikolla on ollut niin lämmintä, että termisen kesän kriteeri (vuorokauden keskilämpötila yli +10 C) melkein täyttyy, jos tällainen sää jatkuu viikon. Vapuksi on ennustettu +13 C. Wundergroundista katsoin, että Torontossa on samanlaista.

maanantaina, huhtikuuta 24, 2006

Viime viikonloppuna järjestettiin Tampereella gon Suomen joukkuemestaruuskisat. Tampereen ykkösjoukkue nimeltään Terve kansanruumis, johon kuuluivat Kari Visala, 3 dan, minä, 2 dan, ja Simo Eerola, 2 dan, pääsi finaaliin. Voiton vei Helsinki I eli Vesa Laatikainen, 5 dan, Matti Siivola, 5 dan, ja Lauri Paatero, 3 dan. Helsinki III oli sekajoukkue (mukana yksi tamperelainen) ja nimeltään Vieraat ainekset. Harmillista, että Terve kansanruumis ei kohdannut Vieraita aineksia. Ehkä niin oli hyväkin, vaikka pesäpallomailat loistivat poissaolollaan. :)