perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Autismi on melko yleinen sairaus Yhdysvalloissa, kertoo Yahoo. Autismi diagnosoidaan hieman yli yhdellä lapsella 200:sta. Syytä autismiin ei tiedetä. Pojilla autismi on noin neljä kertaa yleisempää kuin tytöillä. Latinalaisamerikkalaisperäisellä väestöllä autismia on vähemmän kuin eurooppalaisperäisillä. Artikkelissa sanotaan, että syytä tähän ei tiedetä. Vedän hatusta arvauksen: autismin oireet ovat nörtin heikkouksia epänormaaleihin mittasuhteisiin asti suurentuneina. Latinalaisamerikkalaisperäisten joukossa on keskimäärin vähemmän geneettisiä nörttitaipumuksia. Niinpä he ovat vähemmän haavoittuvia laukaiseville perinnöllisille tai ympäristötekijöille, jotka aiheuttavat autismin puhkeamisen. Naisilla nörtillisyyteen altistavat geenit ilmenevät harvemmin kuin miehillä, koska sukupuolihormonit vaimentavat niitä sikiökaudelta alkaen, jolloin hormonit alkavat vaikuttaa persoonallisuuteen.

torstaina, toukokuuta 04, 2006

DARPA Grand Challenge on Yhdysvaltain puolustusministeriön sponsoroima kilpailu, jossa tekoälyn tehtävänä on ohjata täysin ilman apua autoa 100 kilometrin mittainen reitti päästä päähän alle kuudessa tunnissa. Reitillä on kaikkia elementtejä, joita kaupunkiliikenteessä normaalistikin on. Edellisessä kilpailussa tekoälyn tehtävänä oli ohjata auto huonokuntoista tietä autiomaassa sadan kilometrin matka.

Kauankohan vielä menee siihen, että automaattiohjauksessa olevat autot voidaan päästää yleisille teille? 10-20 vuotta? Sen jälkeen tarve juoppokuskeille päättyy. Eläköön teknologia! Jatkokysymys: kuinka kauan tekoälyjen ohjaamien autojen päästämisestä yleisille teille kuluu siihen, että ihmisten ei enää anneta ajaa autoa yleisillä teillä?