perjantaina, kesäkuuta 02, 2006

The War Nerd kertoo uusimmassaan miksi Abu Ghraibin vankienhäväistykset olivat irakilaisten mielestä paljon pahempi asia kuin Hadithan joukkomurhat.

Värillinen asiantuntija kertoo haastattelussa tutkimustuloksista, joiden mukaan monikulttuurisissa ympäristöissä ihmiset luottavat toisiinsa vähemmän ja ovat onnettomampia kuin yksikulttuurisissa (Steve Sailerin kautta).
Research by the Home Office suggests that the more ethnically diverse an area is, the less people are likely to trust each other.

The Commission for Racial Equality has also done work looking at the effect of diversity on well-being.

Interviewed on The Happiness Formula, the chair of the Commission for Racial Equality, Trevor Phillips accepts that people are happier if they are with people like themselves.

"We've done work here which shows that people, frankly, when there aren't other pressures, like to live within a comfort zone which is defined by racial sameness.

"People feel happier if they're with people who are like themselves. But the question is: what does "like themselves" mean?"

Minusta on ollut erikoista kuunnella samojen henkilöiden suusta tulevan toisaalta väsyksiin asti amerikkalaisen populääriroskakulttuurin siteeraamista (esim. South Parkia) ja toisaalta jonkinlaista vasemmistolais-trendikästä Amerikka-vihaa ja terroristien ja castrojen sympatiseeraamista - kaikki kietoutuneena yhdeksi ja samaksi nasaalisella, purkkaajauhavalla amerikanenglannilla ilmaistuksi paskapaketiksi.

torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Gon amatöörien maailmanmestaruusturnaus on päättynyt. Voiton vei Japanin Hiraoka, amatööri-kunnia-8-dan edellisen voittonsa vuonna 1994 johdosta. Tulokset kokonaisuudessaan . Jokaisesta maasta on yksi edustaja, joten osallistujien taso vaihtelee huomattavasti. Japanista, Kiinasta ja Koreoista osallistuu joka vuosi käytännössä heikon ammattilaisen tasoinen, maasta riippuen satojen tuhansien tai miljoonien harrastajien joukosta valikoitunut huippuamatööri. Muuta maailmaa edustaa heikoimmillaan korkean tason kyu-pelaaja, tänä vuonna nimellisesti heikoin osallistuja oli panamalainen 5 kyu (Juuri säännöt oppinut aloittelija on n. 30 kyu, huippuamatööri 7 dan, joten amatööritasoja erotellaan hieman alle 40. Yhtä luokkaa vahvemman voittamisen todennäköisyys pienenee asteikkoa ylöspäin mennessä vaihdellen välillä 45-15 prosenttia, mutta on keskimäärin ja useimmiten noin 35 prosenttia). Kiina, Japani ja Koreat yleensä jakavat neljä kärkisijaa keskenään eikä voittoa ole mennyt kuin kerran näiden maiden ulkopuolelle: vuonna 1986 hongkongilainen voitti maailmanmestaruuden.

Suomen Vesa Laatikainen, 5 dan, sijoittui tänä vuonna yhdenneksitoista. Vesan hieno sijoitus oli paljolti mahdollinen, koska hän voitti Taiwanin ja Venäjän edustajat. Venäjän Lazarev, 6 dan, on entinen Euroopan mestari. Edellä olivat (paremmuusjärjestyksessä) Japanin, Kiinan, Pohjois-Korean, Etelä-Korean, Hong Kongin, USA:n, Romanian, Tsekin, Saksan ja Kanadan edustajat. Yleensä Pohjois-Amerikka pärjää Eurooppaa paremmin, koska yhdysvaltalaisissa ja kanadalaisissa on miljoonittain koillisaasialaista syntyperää olevia, jotka ovat säilyttäneet osia kulttuuriperinnöstään. Esimerkiksi USA:n Joey Hung, kalifornialainen gon opettaja, osaa gon (kiinaksi weiqi) lisäksi kiinaa. (Tämä Pohjois-Amerikan Ing Cupin vuonna 2003 voittanut kunnia-8-dan oli muuten vähällä joutua Vesan loistavan pelikunnon uhriksi. Pitkän ja vaiheikkaan pelin jälkeen, Hung voitti vain puolella pisteellä. Vankeja oli paljon mutta yksikään sopivan värinen ei ollut sattunut tippumaan lattialle, vaikka Vesa ja Joey etsivätkin niitä pistelaskun jälkeen.)

Vesan matkakertomus pelikirjauksineen.

Etelä-Afrikkaa edustanut Soweton poika Julius Paulu menestyi 1 danin luokitukseensa nähden hyvin. Tulosrivi 1d+ 6d- 5d- 1d+ 3d- 2d- 1d+ 3d- enteilee korotustarvetta.

Koillis-Aasian ja Pohjois-Amerikan jälkeen seuraavaksi go-vahvin maailmankolkka on Eurooppa. Seuraavaksi tulevat Etelä-Amerikka ja Oseania, johon käytännössä kuuluvat vain Australia ja Uusi-Seelanti. Etelä-Aasian maissa gon taso on yllättävän heikkoa. Esimerkiksi koko Intia tuskin pärjäisi edes TTgoK:lle . Lähi-idässä gota pelataan vain Israelissa ja Turkissa. Marokko on ainoa arabimaa, joka on koskaan lähettänyt edustajan amatöörien maailmanmestaruskilpailuihin. Afrikan maista Etelä-Afrikka ja Madagaskar ovat ainoat gota pelaavat maat. Madagaskar-anomalia selittynee legendaarisen Manfred Wimmerin väsymättömillä pyrkimyksillä.

tiistaina, toukokuuta 30, 2006

Uskokaa tai älkää, mutta Alankomaat ovat nykyään muuttotappiomaa . Tämänvuotisten lähtijöiden joukossa on myös viimevuotinen Valittujen Palojen valitsema Vuoden Eurooppalainen, Ayaan Hirsi Ali, joka päätettiin potkaista ulos laajalla poliittisella rintamalla.