keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Tunnen pakkoa linkittää Steve Sailerin kirjoitukseen Diversity Is Strength! It?s Also?Lebanonization . Jäitä hattuun kaikille diversiteetistä intoileville. Sailer kertaa Libanonin historiaa Ranskasta itsenäistymisen jälkeen eli vuodesta 1943.

Takana on jo kaksi turnausta eikä raporttia vielä viimeisestä edellisestäkään. 8.-10.7. pelattiin Oulun Kesäturnaus , jossa pelini menivät täysin odotetusti. Hävisin molemmille vahvuusluvultaan ylemmille ja voitin alemmat. Säät olivat mitä mainiommat koko viikonlopun ja vielä maanantainakin. Perjantaina 8.7. rikkoutui kesän lämpöennätys Tampereella eli noin 31,5 astetta. Jäähdytysilmastointi junassa oli tarpeellinen. Saavuttuani Ouluun terassilla saattoi istua loppuun asti shortseissa ja t-paidassa. Vielä seuraavanakin päivänä oli todella helteistä ja mukavaa. Oulun leveysasteella ei muuten heinäkuun alussa ole öisin minkäänlaista hämärääkään. Tällä kertaa lämpötila oli mitä soveliain nurmikolla istumiseen ja kassikaljan juontiin pelien lomassa. Kiitokset Oulun Gon Pellaajille hyvästä turnauksesta.

Kesälomani pääsi kunnolla alkamaan vasta viime viikon perjantaina. Harmi, että hellekausi oli ehtinyt jo loppua. Vuorossa oli Meidokan Open 15.-16.7. Helsingissä. Ajoin Hervannasta Kannelmäkeen organisaattorin majoitettavaksi perjantaina tavallisella hybridipyörälläni. Matkaa oli noin 170 km. Myötätuulen ansiosta aikaa meni seitsemän ja puoli tuntia. Vaikka kyseessä ei ollut ensimmäinen kertani Tampere-Helsinki -pyöräilyn alalla, täytyy silti sanoa, että surkeat ovat pääkaupunkiseudun pyörätieverkon opasteet ja selkeys. Esimerkiksi radanvarsia noudattavat pyörätiet toisinaan vaikeasti seurattavia, koska vastaantulevien esteiden, kuten Kehä I:n, kiertäviä reittejä ei ole merkitty. Toisin sanoen oikean jatkon löytäminen menee joskus hakuammunnaksi.