lauantaina, syyskuuta 23, 2006

Tänään on sitten syyspäiväntasaus. Hatanpään mittausasemalla mitattiin 23,5 C. Ruohoa leikatessa tuli äsken aika kuuma. Harkitsen vakavasti uimarannalle menoa. Arvelen, että Suolijärven pintavesi on 17-18 asteista, vaikka sitähän ei voi tietää, koska mittauksia ei rannalla ole tehty noin kuukauteen.

Puoli vuotta sitten Pirkanmaalla nähtiin -26 asteen yöpakkasia.

Lisäys: Tuli siellä uimassa sitten käytyä. Enkä ollut edes ainoa. Joukko nuorisoa istuskeli laiturilla ja heistä jotkut uivat järvessä. Minä olin hieman sivummalla, jossa oli kolme muutakin uimaria. Vesi oli arvioidemme mukaan noin 15 asteista eli juuri ja juuri uimakelpoista. Rannalla oli lämmin.

perjantaina, syyskuuta 22, 2006

Kokkarinen lopetti sitten bloggaamisen. Lopuksi Ilkka selventää, että potkuilla uhkaamisesta ei ollut kysymys vaan siitä, että ilkeilystä oli tullut (viiveellä) huono omatunto ja vaimokin oli ruvennut katselemaan alta kulmain liiallista ilkeilyä. Sanottakoon nyt tässä lyhyesti, että olen kerran aikaisemminkin ollut todistamassa tällaista reaktiota Ilkalta, mutta en puhu asiasta sen enempää, kun ei mies ole siitä itsekään mitään kirjoittanut.

Tästä pääsenkin sitten aasinsiltaa pitkin toiseen aiheeseen. A description of the INTP Personality Type on itsensäkuvaava. INTP:n keskeinen motiivi tuottaa selkeyttä. Ymmärrän tuollaisen tarpeen oikein hyvin. Inhoan kaikenlaista paskapuhetta. Yksi vanha go-kaverini antoikin minulle keskimmäiseksi nimeksi Totuus.

tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Kesä on ollut erittäin lämmin eikä ole vieläkään päättymässä. Viiden vuorokauden ennusteen mukaan vuorokauden keskilämpötila pysyy useita asteita kymmenen asteen yläpuolella. Päivälämpötilat pysyvät ennusteiden mukaan seuraavan viiden päivän aikana kesäisissä lukemissa. Perjantaina ja lauantaina on Tampereella odotettavissa Ilmatieteen laitoksen mukaan 19 astetta ja BBC:n mukaan 21. Tällaiset lämpötilat vastaavat pitkän aikavälin kesä-heinäkuun keskiarvoja.

Ilmastomuutoksen vaikutuksia Suomessa kartoitti ilmakehänmuutosten tutkimusohjelma SILMU.