lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Takkirauta-blogia kirjoittaa joku luonnontieteellisen koulutuksen saanut nainen nimimerkiltään Ironmistress. Takkiraudan jutut ovat sataprosenttisesti erektuslaista peruskauraa erittäin suoraviivaisessa muodossa. Ironmistress kirjoittaa sujuvasti ja loogisesti mutta ihan pikkuisen häiritsevät tekstiin silloin tällöin pujahtaneet kömpelöt anglismit.

Takkiraudan kirjoitus Intellektuelli -kirosana vaiko oksimoroni korostaa omistusoikeutta perustavanlaatuisena oikeutena, jota ilman muut oikeudet kuten kokoontumis-, liikkumis- ja sananvapaus eivät voi toteutua. Väite on täysin tosi.

Siksi onkin ongelmallista, jos Marshall Brainin visiot toteutuvat. Mitä tapahtuu silloin, kun älykkäät koneet ylittävät tuottavuudeltaan lahjakkaimmat ja ahkerimmatkin ihmiset? Brain itse ehdottaa ratkaisuksi, että valtio kerää yrityksiltä erilaisina maksuina ja veroina rahaa ja jakaa sitä suoraan kansalaispalkkana kaikille. Näin estetään ihmiskunnan jyrkkä jakautuminen omistajiin ja osattomiin.

Marshall Brain kirjoittaa hyvin ja sivustolta kannattaa lukea muutakin kuin Manna-novelli, joka havainnollistaa eroa, joka syntyy avoimen lähdekoodin ja toisaalta kapitalistisen yhteiskunnan välillä tuollaisissa olosuhteissa. Linkin takana olevan listan artikkelit kannattaa kaikki lukea.

(Marshall Brainin muihin sivustoihin kuuluvat mm. hänen luomansa How Stuff Works.)

3 kommenttia:

2:29 ip. , Blogger jari kirjoitti...

Täytyypä alkaa seurata. Se onkin sitten Eufemian ohella jo peräti toinen naisen kirjoittama blogi jota jaksaa lukea muistakin kuin sosiaalipornosyistä.

 
4:49 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

takkirauta-linkki ei toimi.

 
4:10 ip. , Blogger Ironmistress kirjoitti...

Hips, nimimerkkini (Ironmistress) liittyy ammattiini.

Mikäli mukana on anglismeja, ne ovat itse asiassa yleensä latinismeja - pyrin jättämään englanninkieliset lainat alkukielisiksi. Käyttämäni termi "sanktuaario" on kyllä sama kuin englannin "sanctuary", mutta kantasanana on latinan "sanctuarium", joka kuuluu nykypäivänäkin katolisen kirkon terminologiaan.

Gc: kokeile http://takkirauta.blogspot.com

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu