keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Ostimme tänään vaimon kanssa Stockmannin Hulluilta Päiviltä suunnitellusti minulle talvitakin. Markkinakauhu nosti päätään, ilmiö, joka on sukua kranaattikauhulle. Shoppailu on minulle vastenmielistä. Ostan mieluummin palveluita kuin tavaroita. Mieluiten aikaa ja vaivaa säästäviä kuten kuljetuspalvelut(halpalento, tietoliikenne). Ruokaa ja juoma maistuvat myös, joten en pane pahakseni ulkona syömistä silloin tällöin. Tavaroilla on paha tapa kerääntyä kaappeihin tarpeettomina. Mielestäni olen onnekas, koska tietoliikenne ja laskentateho halpenevat koko ajan eksponentiaalisesti ja vähentävät ajan mittaan fyysisen liikenteen tarvetta.

2 kommenttia:

10:42 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hassua, mutta täällä täysin päinvastaista. Inhoan palvelluksi tulemista. Ihmiskontakti tuntuu jotenkin likaiselta kun siitä maksaa.

Itse asiassa menetin tässä taannoin ilmaisen lounaan. Olin liian nälkäinen ja pahalla tuulella sietääkseni seurustelua tarjoilijan kanssa.

Sen sijaan shoppailu on hauskaa. Kiertelen mielelläni kaupoissa. Esineissä on loputtomasti kaikkea kiinnostavaa: yksityiskohtia, muotoilua, kulttuuriviittauksia. Ihmiset ovat esineisiin verrattuna kamalan pitkästyttäviä. Sen lisäksi että he haisevat, heistä saa tauteja ja he kuluttavat luonnonvaroja.

Tämä katkera sävy voi johtua siitä, että olen taas joutunut odottamaan nettiyhteyttä kotiin kahdeksan kuukautta. Varmasti ei ole koneen vika vaan ihmisen. Ihmiset pitäisi hävittää asiakkaita häiritsemästä.

 
1:59 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Ihmiset pitäisi hävittää asiakkaita häiritsemästä.

Niin pitäisi ja konetyön tuotto pitäisi maksaa kaikille valtaosaksi kansalaispalkkana.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu