lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Takkirauta-blogia kirjoittaa joku luonnontieteellisen koulutuksen saanut nainen nimimerkiltään Ironmistress. Takkiraudan jutut ovat sataprosenttisesti erektuslaista peruskauraa erittäin suoraviivaisessa muodossa. Ironmistress kirjoittaa sujuvasti ja loogisesti mutta ihan pikkuisen häiritsevät tekstiin silloin tällöin pujahtaneet kömpelöt anglismit.

Takkiraudan kirjoitus Intellektuelli -kirosana vaiko oksimoroni korostaa omistusoikeutta perustavanlaatuisena oikeutena, jota ilman muut oikeudet kuten kokoontumis-, liikkumis- ja sananvapaus eivät voi toteutua. Väite on täysin tosi.

Siksi onkin ongelmallista, jos Marshall Brainin visiot toteutuvat. Mitä tapahtuu silloin, kun älykkäät koneet ylittävät tuottavuudeltaan lahjakkaimmat ja ahkerimmatkin ihmiset? Brain itse ehdottaa ratkaisuksi, että valtio kerää yrityksiltä erilaisina maksuina ja veroina rahaa ja jakaa sitä suoraan kansalaispalkkana kaikille. Näin estetään ihmiskunnan jyrkkä jakautuminen omistajiin ja osattomiin.

Marshall Brain kirjoittaa hyvin ja sivustolta kannattaa lukea muutakin kuin Manna-novelli, joka havainnollistaa eroa, joka syntyy avoimen lähdekoodin ja toisaalta kapitalistisen yhteiskunnan välillä tuollaisissa olosuhteissa. Linkin takana olevan listan artikkelit kannattaa kaikki lukea.

(Marshall Brainin muihin sivustoihin kuuluvat mm. hänen luomansa How Stuff Works.)

perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Cho Seok-binin go-oppitunnilla oli näyttää olleen välitön seuraus. Seok-bin laskuttaa 20 euroa reilun puolentoista tunnin sessiosta, johon kuuluu tasoituspeli ja jälkikommentointi. Aloin löylyttää helpon oloisesti 4-5 danin vahvuisia pelaajia IGS:ssä mustilla. Valkeilla suoritukseni ovat olleet paljon heikompia. Nousen varmaan pian takaisin 4d:ksi. Uskon, että 5 daniksi tai jopa 6 daniksi voi päästä muutamassa vuodessa, jos vain pelaa paljon ja ottaa oppitunneista vaarin.

tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Haluaisin ostaa ydinsähköä ja vain ydinsähköä. Tietääkö joku miten se kävisi päinsä?