maanantaina, huhtikuuta 21, 2008

Tänä viikonloppuna pelattiin Jyväskylässä gon joukkue-SM -turnaus. Tampereen Kanpain kärkipelaajat jättivät viimevuotisen turnauksen Oulussa väliin ja korvikepelaajat putosivat, joten jouduimme nyt pelaamaan avoimen sarjan voitosta päästäksemme ensi vuonna SM-sarjaan. Pääsimme selkeänä ennakkosuosikkina jatkoon.

Jyväskylä on muuten esteettisesti hyvin miellyttävä kaupunki. Keskusta sijaitsee harjulla. Keskuskadun länsipäässä on Jyväskylän yliopisto, jonka kampus sijaitsee Seminaarinmäellä erittäin kauniissa männikössä. Rakennukset itsekin ovat kaunista vanhaa punatiiliarkkitehtuuria. Jyväskylän keskustaa ja Kuokkalan kaupunginosaa sekä muita sen läheisyydessä olevia kaupunginosia erottaa Jyväsjärvi. Kuokkalassa on paljon pienkerrostaloja, jotka ovat onnistunutta modernia arkkitehtuuria. Koko kaupunkikuvaa leimaavat ilmavuus, vihreys ja raikkaus.

5 kommenttia:

10:11 ap. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaan kotikaupunkini kehumisesta, vaikkei se minun ansiotani olekaan. Viihdyn Jyväskylässä paremmin kuin Tampereella mm. mainitsemistasi syistä. Kaupunki on myös selvästi pienempi pinta-alaltaan kuin Tampere (vaikka Teisko jätettäisiin laskuista, luulisin) vielä tämän vuoden ennen tulevia kuntaliitoksia, mikä tiivistää kaupunkia mukavasti.

Esteettiseltä kannalta keskustassa kuitenkin harmittaa tietynlainen sekavuus, kun puutaloja (joita ei valitettavasti mutta tietenkään ole voinut säästää määräänsä enempää) on korvattu vähän kerrallaan ties millä elementtihirviöillä.

Keskustan kaupankäynnin keskittäminen kävelykadun ympärille on myös onnistunut ratkaisu, ovat talonvaltaajat sellaisesta sitten mitä mieltä tahansa.

 
10:27 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Jyväskylän vetovoimaa miehiseltä kannalta lisää sekin, että siellä on humanistiyliopisto. Jyväskylän yöelämä on täynnä nuoria ja norjia opiskelijatyttöjä. Oikea pikku-Pietari. Tampereen yliopistossa on kai vähän enemmän tiedekuntia ja lisäksi on vielä TTY. Aivan karmea tilanteen täytyy olla jossakin pikkukaupungissa, jossa on teku ja korkeintaan joku kauppaopisto, joiden oppilaat muodostavat valtaosan paikkakunnan 20-25 -vuotiaista asukkaista.

 
10:57 ap. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

Suomessa ihmiset muuttavat pikkukaupungeista pois nopeammin kuin korkeakoulutetut Romaniasta. Tämä ei tiedä hyvää niille, jotka jäävät jälkeen.

 
12:44 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Pari vuotta sitten näin jostain tilastosta, että Jyväskylän suurimman ryhmän iän ja sukupuolen yhdistelmän perusteella muodostavat 20-29-vuotiaat naiset.

Jyväskylässä on tosiaan iso yliopisto sekä ammattikorkeakoulu, jossa on enemmän opiskelijoita kuin Tampereen ammattikorkeakoulussa (tosin Tampereellahan vaikuttaa myös toinen ammattikorkeakoulu). Näin kaikki opiskelijatytöt eivät edes ole humanisteja tai humanistien vaikutuspiirissä.

Lisäksi ihmiset ovat Jyväskylässä minulle ystävällisempiä kuin Tampereella. Tämä voi päteä muihinkin, mutten uskalla yleistää. En myöskään ota kantaa opiskelijatyttöjen ystävällisyyteen erikseen.

 
9:16 ap. , Blogger Timo kirjoitti...

Jos se on Tamperetta parempi, niin täytyyhän sen olla jotain kerrassaan uskomatonta. Miksi en mennyt sinne opiskelemaan tietokonegrafiikkaa ja visualisointia, ah miksi... Hmm hmm, tykkäisivätköhän kylän tytöt, jos tulisin ehdottelemaan täydennysrakentamista keskustaan (joka on monilta kohdin tyhjä ja sekava; virkamiehissä lienee kuulemma halua edelleen kehittää kaupunkikuvaa; saas nähdä, mitkä ideat ovat lopulta toteutettavissa)?

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu