tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Tekoäly hakkasi huipputason pokeriammattilaiset

6 kommenttia:

5:04 ap. , Blogger Matti kirjoitti...

Onko tämä kiinnostavaa ts. onko tämä jonkinlainen edistysaskel tekoälylle?

 
11:00 ap. , Blogger Tiedemies kirjoitti...

On se sillä tavalla, että se tekee selväksi jotain, minkä jo tiesimme, mutta mikä on vaikea uskoa, jos ei jo tiedä: tekoäly päihittää nykyisellä laskentateholla ihmisen missä tahansa "inhimillisen ajattelun" komponentin sisältävässä pelissä.

Koneella tosin on helppo uskoa olevan hyvä pokerinaama. Mutta nettipeleissä se ei ole kynnys ihmisilläkään.

 
1:19 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

En nyt tiedä onko laskentateho pokerissa kynnyskysymys. Olennaisinta tässä on kai, että pokerissa tarvittava ajattelutapa on mallinnettu riittävän hyvin, että huippuammattilaiset on mahdollista voittaa. Ja tuo tarvittava ajattelutapa on vastustajan ajattelutavan mallintamista. Pokerissa voittostrategia riippuu olennaisesti vastustajien noudattamista strategioista.

 
1:47 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onkohan kone viritetty juuri noita tiettyjä vastustajia varten?

 
3:54 ip. , Blogger Matti kirjoitti...

Markun mukaan tekoälyllä on siis tarpeeksi hyvä "mielen teoria". "Teorian teoria" on yksi mielenfilosofian kannoista: sen mukaan meillä on mieli, kun meillä on sisäinen malli muiden mielistä. Mieli on siis eräänlainen kollektiivinen make-believe, jossa sosiaalinen eläin ennustaa toisten lauman jäsenten käyttäytymistä.

 
5:03 ip. , Blogger Markku kirjoitti...

Markun mukaan tekoälyllä on siis tarpeeksi hyvä "mielen teoria".

Minähän en ole lukenut sitä juttua kuin aivan pintapuolisesti, mutta kaiken järjen mukaan on oltava noin, jotta ohjelma voi voittaa turnauksen hyviä pokerinpelaajia vastaan.

"Teorian teoria" on yksi mielenfilosofian kannoista: sen mukaan meillä on mieli, kun meillä on sisäinen malli muiden mielistä. Mieli on siis eräänlainen kollektiivinen make-believe, jossa sosiaalinen eläin ennustaa toisten lauman jäsenten käyttäytymistä.

Mainitsisitko joutessasi pari muutakin kantaa?

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu