perjantaina, heinäkuuta 10, 2009

Englantilainen Paul Potts lauloi kappaleen Nessun Dorma Puccinin oopperasta Turandot. Pottsin kilpailuesitys vuonna 2007 oli amatööriksi poikkeuksellisen hyvä ja hän saikin ohjelman jälkeen miljoonien puntien arvoisen levytyssopimuksen. Silti meikäläisen kaltainen musiikista mitään ymmärtämätön maallikkokin kuulee heti, että Luciano Pavarottin esitys on kirkkaasti parempi kuin Pottsin. Pavarotti on pavarotti, korvaa ei voi huijata.

3 kommenttia:

12:45 ip. , Blogger kattoratsastaja kirjoitti...

...seuraavaksi Ankkalinnan oopperassa kuuluisa italialainen tenori Lusiaano Lavarotta laulaa aarian Hessun Turma.

Manowarin versio:

http://www.youtube.com/watch?v=ldw6AnTXTO8

 
1:02 ap. , Blogger Markku kirjoitti...

Se mikä tuossa Pavarottin versiossa on erottuu Pottsin versiosta on Pavarottin ääneen terävyys ja selkeys. Vibrato on nopea ja täysin virheetön. Äänen dynamiikka (termi puhtaasti akustiikan puolelta, meikäläisellä ei hajuakaan mitä termiä laulupuolella käytettäisiin) on suuri: Pavarotti hallitsee tauot hyvin ja säätelee desibelitasoa erinomaisesti rakentaakseen dramatiikkaa esitykseensä.

 
2:30 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kattoratsastaja: Markku Kivekäs oli suuri klassisen musiikin tuntija, ja hänen serkkunsa (muistaakseni) taisi voittaa Tuplan ja kuitin aiheella Sibelius. Nämä nimenväännökset on tehty itse asiassa sivistyneemmällä porukalla kuin mitä niille nyrpistelevät julkiälyköt olivat. Mikä ei tietenkään ollenkaan yllätä.

Markku: Joskus kuunneltiin YouTubesta eri esityksiä. Parhaiden välillä oli jo vaikea sanoa järjestystä. Tosin Potts on aivan järjettömästi parempi laulaja kun taas valtava enemmistö ihmisistä. Erot ovat jyrkkiä tuolla alalla, ja siksi parhaat tienaavatkin valtavasti ja heidän piirinsä ulkopuolella käytännössä kaikki joutuvat elättämään itsensä jollain muulla kuin laulamalla.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu